RETRO RÁDIÓ

Szénhidrátmentes lasagne fog az ízek szerelmesévé tenni

Szénhidrátmentes lasagne fog az ízek szerelmesévé tenni
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 08. 12:45
Frissítve2025. 12. 08. 13:06

Liszt nélküli, csodás receptet mutatunk, mely a család minden tagjának ínyére lesz majd. Isteni és egészséges!

 

A liszt kiiktatása nemcsak a diétádat, de az életmódváltásodat is nagyban segíti. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a finom ízekről. Ez a lasagne liszt nélkül készül, és még egészséges is.

 

 

 

 

Hozzávalók

 

 

 

 

 

1 kg sovány, darált marhahús

 

 

 

 

 

1,5 teáskanál só

 

 

 

 

 

1 teáskanál olívaolaj

 

 

 

 

 

1/2 nagy hagyma, aprítva

 

 

 

 

 

3 gerezd zúzott fokhagyma

 

 

 

 

 

1 nagy paradicsom pépesítve

 

 

 

 

 

2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom

 

 

 

 

 

3 közepes cukkini, hosszában szeletelve

 

 

 

 

 

1,5 csésze ricotta

 

 

 

 

 

1 nagy tojás

 

 

 

 

 

4 csésze reszelt mozzarella

 

 

 

 

 

 

Elkészítés

 

 

 

 

 

Egy közepes méretű serpenyőben pirítsd meg a darált húst, közben sózd meg.

 

 

 

 

 

Szedd ki a serpenyőből a húst, távolítsd el a hús kisült zsírját, pótold olívaolajjal.

 

 

 

 

 

Tedd az olajba a hagymát és fokhagymát, pirítsd 2 percig.

 

 

 

 

 

Add a hagymákhoz a már előpirított húst, add hozzá a paradicsomot, bazsalikomot, ízlés szerint ízesítsd borssal és sóval.

 

 

 

 

 

30-40 percig, lefedve párold, alacsony fokozaton, néha megkevergetve.

 

 

 

 

 

Ezalatt enyhén sózd meg a cukkini szeleteket és pihentesd így 10 percig, hogy ízessé váljon. Akár kicsit meg is piríthatod.

 

 

 

 

 

A cukkiniból távozó nedvességet öntsd le a zöldségről, a felesleget itasd fel papírtörlővel.

 

 

 

 

 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tálban pedig keverd simára a ricotta sajtot, melyet kevés parmezánnal is tovább ízesíthetsz.

 

 

 

 

 

Add a sajthoz a tojást, és keverd el jó alaposan.

 

 

 

 

 

Egy magas falú tepsiben rétegesen helyezd egymásra az alapanyagokat a következő sorrendben: cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt, cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt - és így tovább

 

 

 

 

 

Alufóliával takard le, és süsd 30 percig, majd távolítsd el a fóliát, és süsd további 20 percig.

 

 

 

 

 

A maradék reszelt mozzarellát szórd a tetejére, és végül 10 percig tedd vissza a sütőbe, hogy sajtkéreg szépen rásüljön és ráolvadjon az ételre.

 

Ha pedig valami különlegesre vágysz, akkor próbáld ki a spenótos lasagne-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.