kulcsár edina
Liszt nélküli, csodás receptet mutatunk, mely a család minden tagjának ínyére lesz majd. Isteni és egészséges!
A liszt kiiktatása nemcsak a diétádat, de az életmódváltásodat is nagyban segíti. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a finom ízekről. Ez a lasagne liszt nélkül készül, és még egészséges is.
1 kg sovány, darált marhahús
1,5 teáskanál só
1 teáskanál olívaolaj
1/2 nagy hagyma, aprítva
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy paradicsom pépesítve
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
3 közepes cukkini, hosszában szeletelve
1,5 csésze ricotta
1 nagy tojás
4 csésze reszelt mozzarella
Egy közepes méretű serpenyőben pirítsd meg a darált húst, közben sózd meg.
Szedd ki a serpenyőből a húst, távolítsd el a hús kisült zsírját, pótold olívaolajjal.
Tedd az olajba a hagymát és fokhagymát, pirítsd 2 percig.
Add a hagymákhoz a már előpirított húst, add hozzá a paradicsomot, bazsalikomot, ízlés szerint ízesítsd borssal és sóval.
30-40 percig, lefedve párold, alacsony fokozaton, néha megkevergetve.
Ezalatt enyhén sózd meg a cukkini szeleteket és pihentesd így 10 percig, hogy ízessé váljon. Akár kicsit meg is piríthatod.
A cukkiniból távozó nedvességet öntsd le a zöldségről, a felesleget itasd fel papírtörlővel.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tálban pedig keverd simára a ricotta sajtot, melyet kevés parmezánnal is tovább ízesíthetsz.
Add a sajthoz a tojást, és keverd el jó alaposan.
Egy magas falú tepsiben rétegesen helyezd egymásra az alapanyagokat a következő sorrendben: cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt, cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt - és így tovább
Alufóliával takard le, és süsd 30 percig, majd távolítsd el a fóliát, és süsd további 20 percig.
A maradék reszelt mozzarellát szórd a tetejére, és végül 10 percig tedd vissza a sütőbe, hogy sajtkéreg szépen rásüljön és ráolvadjon az ételre.