RETRO RÁDIÓ

Rossz az idő? Sebaj! Így tudsz uborkát kovászolni!

Rossz az idő? Sebaj! Így tudsz uborkát kovászolni!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 17. 19:00

Ha már te is nagyon vágysz rá, csak rossz az idõ, most figyelj! Van megoldás a kovászolásra!

A piacokon már tombol a fürtös uborka szezonja, az időjárás viszont egyenlőre sajnos nem alkalmas a finom koviubi elkészítésére!

Ne csüggedj, van megoldás! Készíts elő mindent, és kapcsold be a sütődet!

A kovászolás sikere ugyanis nem a napfényben, csupán a hőmérsékletben rejlik! Stabil 30 fokon már 2 nap alatt elkészül az ínycsiklandó finomság.

Ne tétovázz, izzítsd a sütőd és kovászolj!

1. Töltsd meg az üvegedet a megszokott módon az alapanyagokkal

2. Állítsd a hőlégkeverést 60 fokra

3. Egy tepsibe tegyél vizet, állítsd bele az üveget (Erre azért van szükség, hogy egyenletes hőmérsékletet biztosítson az üvegednek.)

4. Egy óra múlva - amikorra átmelegedett teljesen - vedd le minimumra a hőmérsékletet  

5. Hagyd résnyire nyitva a sütő ajtaját

Két nap alatt kész is a szezon első kovászuborkája!

Vigyázz, hogy a hőmérséklet ne haladja meg tartósan a 40 fokot, mert az uborkád megfőhet!

(Forrás: Szilágyi Gizella)

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.