tóth gabi
Ha már te is nagyon vágysz rá, csak rossz az idõ, most figyelj! Van megoldás a kovászolásra!
A piacokon már tombol a fürtös uborka szezonja, az időjárás viszont egyenlőre sajnos nem alkalmas a finom koviubi elkészítésére!
Ne csüggedj, van megoldás! Készíts elő mindent, és kapcsold be a sütődet!
A kovászolás sikere ugyanis nem a napfényben, csupán a hőmérsékletben rejlik! Stabil 30 fokon már 2 nap alatt elkészül az ínycsiklandó finomság.
Ne tétovázz, izzítsd a sütőd és kovászolj!
1. Töltsd meg az üvegedet a megszokott módon az alapanyagokkal
2. Állítsd a hőlégkeverést 60 fokra
3. Egy tepsibe tegyél vizet, állítsd bele az üveget (Erre azért van szükség, hogy egyenletes hőmérsékletet biztosítson az üvegednek.)
4. Egy óra múlva - amikorra átmelegedett teljesen - vedd le minimumra a hőmérsékletet
5. Hagyd résnyire nyitva a sütő ajtaját
Két nap alatt kész is a szezon első kovászuborkája!
Vigyázz, hogy a hőmérséklet ne haladja meg tartósan a 40 fokot, mert az uborkád megfőhet!
(Forrás: Szilágyi Gizella)