tóth gabi
Klasszisokkal finomabb lesz a megszokott kenyérszelet, ha beveted ezt az apró újítást. Hiába, no! Pirítós és pirítós közt óriási a különbség, pláne, ha reggelirõl van szó!
Szinte magától értetődő, mit is kell tenni a pirítóssal azért, hogy nagyon finom legyen a végeredmény. Mégis kevesen szánják rá azt az egy-két plusz percet, pedig épp ennyi idő alatt készül el ez a csodálatos reggeli! Most megmutatjuk, mit kéne tenni!
1. Készítsd elő a vajat, reszelj sajtot!
2. Két szelet kenyérre lesz szükséged. Ezeket vajazd meg.
3. Mindkét szelet kenyér vajas oldalára tegyél kevés reszelt sajtot, és nyomkodd rá. A sajt szépen beleragad a vajba.
4. Fordítsd meg az egyik kenyérszeletet, így ennek a sajtos oldala alulra kerül. Nyugi, nem lesz gond, nem pereg le a sajt! Most mehet egy nagyobb adag sajt erre a kenyérszeletre.
5. Fordítsd össze a kenyérszeleteket.
6. Emeld át a sajttal megtömött kenyérkédet egy olajjal átkent serpenyőbe.
7. Közepes lángon pirítsd addig, amíg szép aranybarna lesz az első oldala, majd óvatosan fordítsd át a pirítós szendvicset! És süsd meg a másik oldalát is. Figyelj oda, mert az alján lévő sajtmorzsa azonnal olvadni kezd, de nem baj, mert elképesztő állagot varázsol így a pirítósra!
8. Mire megpirul a pirítós sajtos oldala, a két kenyér közé pakolt sajtréteg szépen megolvad. Az alján lévő korábbi sajtmorzsa pedig ropogós kéreggé sül össze a kenyérszeleten. Elképesztő finom lesz, meglátod!
Mindössze két perc telt el, és máris kész a szuper reggeli!
Nagyon guszta, ha ropogós sajtos pirítósodat először átlós irányban vágod ketté.
Aztán falatkákra. A két kenyér közül csábítóan omlik ki a finom meleg lágy sajt. Hmmm...
Jó étvágyat!