Létrehozva: 2016.05.22.

Mesterszakács árulta el a titkos trükköt, mitől lesz az étel tökéletes!

Olyan titkokat osztottak meg a mesterszakácsok, melyeket neked is ki kell próbálnod...

A saláták, a tészták és a húsok is tökéletesen kerülnek az asztalodra, ha ezeket a trükköket kipróbálod. Mesterszakácsok osztották meg azokat a fortélyokat, melyek beváltak náluk, és melyeket könnyen kivitelezhetsz te is.

1. Az ízekben gazdag, de egészségesebb salátaöntethez a majonéz felét helyettesítsd görög joghurttal. Finom lesz, és bűntudat nélkül fogyaszthatod.

2. Amikor fűszernövényeket aprítasz, szórj egy kis sót a vágódeszkára. Az meg fogja akadályozni, hogy szanaszét repkedjenek a deszka köré az apróbb darabok.

3. A maradék szószokat mindig fagyaszd e jégkockatartóban. Így néhány perc alatt összeüthetsz egy gyors és gazdaságos vacsorát, ha fárasztó nap végén érkezel haza.

4. Ha húspogácsát, fasírtot készítesz, de nem szeretnéd sem elrontani, sem nyersen megkóstolni, akkor süss belőle ki egy apró falatot, úgy teszteld le, hogy megfelelő-e a fűszerezése.

5. Ne olajon pirítsd a csirkét, hanem vastag szelet vöröshagymákat fektess a serpenyőbe, és ennek tetejére kerüljön a hús. A hagyma elnyeli a csirke levét, így szebben és ízletesebben fog megpirulni a hús.

6. Ne rakj olajat a vízbe, amikor kifőzöd a tésztát! Ez ugyanis meg fogja akadályozni, hogy a szósz megfelelően rátapadjon az elkészült tésztára.

7. A fiókba helyezett kések hegyére szúrj parafadugót. Megvédi a kést a csorbulástól és téged is a véletlen balesetektől.

8. Ha szeletelés helyett préseled a fokhagymát, melyet pirítani készülsz, akkor kevésbé fog megégni a serpenyőben.

9. Mielőtt húst pirítanál, töröld a felületét szárazra egy papírtörlővel. Így a hús magában tartja a nedvességet, amikor a forró olajba ér, és megőrzi ropogós kérgét.

10. Ahhoz, hogy szép, ropogósra karamellizáld a sült zöldségeket, melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokra, üresen tedd bele a tepsit vagy serpenyőt 10-15 percre, és ebbe a forró környezetbe dobd ezután a zöldségeket sóval, borssal és kevés olívaolajjal. Ez a módszer biztosítja azt a magas hőt, mely a roppanós és gyors karamellizáláshoz szükséges.

11. A salátákban friss és ropogós marad a zöldség, ha kevés, durva tengeri sóval kevert olívaolajjal locsolod meg, mielőtt rákerül a dresszing.

12. A kifőtt tésztára szórj reszelt parmezánt még mielőtt rákerül a szósz. Így az íze is teltebb lesz, a szósz pedig sokkal jobban fog rátapadni a tésztára.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor Baba a házban címmel tett fel új TikTok videót

ripost.hu

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk