Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.05.09.

Megújul az egyszerű leves, ha ezt teszed bele

Nem szeretnél minden levesedbe egyforma tésztát tenni? Most figyelj, ezekkel az újdonságokkal a már jól ismert ízeket is újjávarázsolhatod.

A húsleves ugyan elképzelhetetlen cérnametélt nélkül, de ettől még indítsd be nyugodtan a fantáziád, és találd ki magadnak, hogy mi legyen a feltét leveseidhez. A krémlevesekhez zöldségek és tojás is kiváló, de készíthetsz grízgombócot vagy krutont is!   

Tészta

Keskeny-, széles- vagy cérnametélt, csiga vagy kagyló. Minden tészta jó a levesbe, ami csak kéznél van.

A húslevesbe célszerű a tésztát külön, sós vízben kifőzni, ha nem akarjuk, hogy zavaros legyen. A többi levesbe a főzés vége felé beledobhatod a tésztát. Akkor puha, ha feljön a leves tetejére és könnyen lebeg. 

A zöldséges paradicsomleves bazsalikommal és kagylótésztával laktató és egytálételként is ízletes vacsora.

Daragaluska vagy grízgaluska

Egy tojást villával kicsit fölversz, csöppet sózod és belekeversz annyi búzadarát, hogy még keverhető legyen. Kicsit pihenteted, és a forrásban lévő levesbe szaggatod. Gyorsan kész, rakhatod erőlevesbe is, de paprikás levesekhez is kiváló.

A vajas galuska kicsit időigényesebb, de ezzel is bátran kísérletezz! Szerecsendióval és petrezselyemmel ízletes levesbetétet varázsolhatsz.

Tojás

Ázsiai levesekhez kiváló feltét a tojás. Óvatosan egy egész tojást engedj a forró gombás-tésztás levesbe. Vigyázz, hogy a tojás egészben maradjon! Egy perc főzés után szép félkeményre fő.

A joghurtos céklaleves savanyú ízét a tojás finoman enyhíti.

Zöldségek

Az erőlevesbe mindenféle zöldséget főzhetsz. Sárgarépa, zöldbab, krumpli, fehér bab is jól jöhet.

Kukorica és sárgarépa - krumplival.

Ha a zöldségek mellé virslit is főzöl, tartalmas ebéded lesz.

A bazsalikomos paradicsomlevesbe hagymát és paradicsomdarabkákat rakhatsz levesbetétként.

A brokkolikrémlevesbe rakj főtt brokkolit, pirított magokat, reszelt sajtot vagy pirított szalonnát. Frissebb és szemre kívánatosabb lesz a krémleves.

Pirított kenyér vagy kruton

Krémlevesekhez tápláló feltét a pirított kenyér vagy zsemlekocka szárazon vagy zsiradékon pirítva. 

Sajt

A sajtok mindig kiválóak levesekbe. A kemény sajtok a meleg levestől kicsit megpuhulnak. Feta sajtot is vághatsz bele, amit nemcsak salátákhoz és grillezett zöldségekhez fogyaszthatsz, a zöldséglevesek ízét is feldobja. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek