Létrehozva: 2016.05.23.

Megcsúfolták a magyar pörköltet, ez a nő félrevezeti az egész világot!

Döbbenetes pörköltrecept kering a legnagyobb videómegosztón. Egy angol ajkú pancser hobbiszakács teljesen félreértelmezi az ikonikus magyar ételt. Képes azt állítani, hogy amit összekotyvasztott, az az igazi.

Ez az angolul beszélő nő azt állítja, hogy szereti és ismeri a magyar konyhát, ezen belül is nagy kedvence a pörkölt nokedlivel. Úgy tűnik,  a magyar paprikás fortélyait anyósától, bizonyos Évától tanulta meg. Már a legelején durván módosít a recepten.

Döbbenetes, amit a hússal művel: először is szeleteket használ, ezeket hajszálvékonyra klopfolja. Még rémesebb, hogy a hajszálvékony hússzeleteket külön olajban kisüti, s csak ezt követően teszi a pirított hagymás-paprikás alapba. A kegyelemdöfést a vízzel adja meg a pörköltnek a lelkes hobbiszakács:

másfél liternyivel önti fel ugyanis a pörköltnek nevezett valamit, ami tényleg extrém mennyiségnek számít ebben a műfajban.

Érdemes megnézni a videót - bár angolul beszél a lelkes háziasszony, a snittek alapján tökéletesen lehet követni őt!

 

A hölgyemény erénye viszont, hogy tényleg imádja a magyar konyhát, és még a nokedli készítését is megtanulta. Reméljük, az jobban megy neki!

Cherry szerint a pörkölt:

Hozzávalók:

  • 9 szelet sovány karaj, lapjában elfelezve
  • 8 fej hagyma
  • 1 evőkanál. só
  • 1 evőkanál (!) bors
  • 3 ek. édes-nemes magyar fűszerpaprika
  • vegeta, ízlés szerint
  • 6-8 (!) pohár víz
  • 1 evőkanál liszt a sűrítéshez
  • 1 pohár tejföl
  • olaj a hagyma alá és külön a hús sütéséhez
  • Így készítsd:

  • 1. A finomra vágott hagymát pirítsd le az olajon, majd húzd le az edényt a tűzről és keverd az alaphoz a pirospaprikát.
  • 2. Az előkészített - vékonyra vágott és kiklopfolt - hússzeleteket sóval, borssal dörgöld be.
  • 3. A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd meg olajban. Valójában elősütésről van szó, ne hagyd, hogy teljesen elkészüljön, megpuhuljon a hús.
  • 4. Az elősütött hússzeleteket középen vágd ketté, majd óvatosan forgasd bele a pirospaprikás-hagymás alapba. Öntsd nyakon az előírt mennyiségű vízzel, majd fedő alatt, alacsony lángon hagyd megpuhulni.
  • 5. Mire megpuhul a hús, a hagyma szétfő, ideje ellenőrizni az ízeket. Ha szükséges, sóval, vegetával igazíthatsz. Keverd el a lisztet a tejfölben, majd sűrítsd be vele a pörköltöt.
  •  

    Forrás: SteamyKitchen

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek