Létrehozva: 2016.05.23.

Megcsúfolták a magyar pörköltet, ez a nő félrevezeti az egész világot!

Döbbenetes pörköltrecept kering a legnagyobb videómegosztón. Egy angol ajkú pancser hobbiszakács teljesen félreértelmezi az ikonikus magyar ételt. Képes azt állítani, hogy amit összekotyvasztott, az az igazi.

Ez az angolul beszélő nő azt állítja, hogy szereti és ismeri a magyar konyhát, ezen belül is nagy kedvence a pörkölt nokedlivel. Úgy tűnik,  a magyar paprikás fortélyait anyósától, bizonyos Évától tanulta meg. Már a legelején durván módosít a recepten.

Döbbenetes, amit a hússal művel: először is szeleteket használ, ezeket hajszálvékonyra klopfolja. Még rémesebb, hogy a hajszálvékony hússzeleteket külön olajban kisüti, s csak ezt követően teszi a pirított hagymás-paprikás alapba. A kegyelemdöfést a vízzel adja meg a pörköltnek a lelkes hobbiszakács:

másfél liternyivel önti fel ugyanis a pörköltnek nevezett valamit, ami tényleg extrém mennyiségnek számít ebben a műfajban.

Érdemes megnézni a videót - bár angolul beszél a lelkes háziasszony, a snittek alapján tökéletesen lehet követni őt!

 

A hölgyemény erénye viszont, hogy tényleg imádja a magyar konyhát, és még a nokedli készítését is megtanulta. Reméljük, az jobban megy neki!

Cherry szerint a pörkölt:

Hozzávalók:

  • 9 szelet sovány karaj, lapjában elfelezve
  • 8 fej hagyma
  • 1 evőkanál. só
  • 1 evőkanál (!) bors
  • 3 ek. édes-nemes magyar fűszerpaprika
  • vegeta, ízlés szerint
  • 6-8 (!) pohár víz
  • 1 evőkanál liszt a sűrítéshez
  • 1 pohár tejföl
  • olaj a hagyma alá és külön a hús sütéséhez
  • Így készítsd:

  • 1. A finomra vágott hagymát pirítsd le az olajon, majd húzd le az edényt a tűzről és keverd az alaphoz a pirospaprikát.
  • 2. Az előkészített - vékonyra vágott és kiklopfolt - hússzeleteket sóval, borssal dörgöld be.
  • 3. A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd meg olajban. Valójában elősütésről van szó, ne hagyd, hogy teljesen elkészüljön, megpuhuljon a hús.
  • 4. Az elősütött hússzeleteket középen vágd ketté, majd óvatosan forgasd bele a pirospaprikás-hagymás alapba. Öntsd nyakon az előírt mennyiségű vízzel, majd fedő alatt, alacsony lángon hagyd megpuhulni.
  • 5. Mire megpuhul a hús, a hagyma szétfő, ideje ellenőrizni az ízeket. Ha szükséges, sóval, vegetával igazíthatsz. Keverd el a lisztet a tejfölben, majd sűrítsd be vele a pörköltöt.
  •  

    Forrás: SteamyKitchen

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

    origo.hu

    Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

    borsonline.hu

    Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

    vg.hu

    A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

    metropol.hu

    Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

    mandiner.hu

    Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

    origo.hu

    Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

    travelo.hu

    Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

    ripost.hu

    Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet