FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2016.05.23.

Megcsúfolták a magyar pörköltet, ez a nő félrevezeti az egész világot!

Döbbenetes pörköltrecept kering a legnagyobb videómegosztón. Egy angol ajkú pancser hobbiszakács teljesen félreértelmezi az ikonikus magyar ételt. Képes azt állítani, hogy amit összekotyvasztott, az az igazi.

Megcsúfolták a magyar pörköltet, ez a nő félrevezeti az egész világot!

Ez az angolul beszélő nő azt állítja, hogy szereti és ismeri a magyar konyhát, ezen belül is nagy kedvence a pörkölt nokedlivel. Úgy tűnik,  a magyar paprikás fortélyait anyósától, bizonyos Évától tanulta meg. Már a legelején durván módosít a recepten.

Döbbenetes, amit a hússal művel: először is szeleteket használ, ezeket hajszálvékonyra klopfolja. Még rémesebb, hogy a hajszálvékony hússzeleteket külön olajban kisüti, s csak ezt követően teszi a pirított hagymás-paprikás alapba. A kegyelemdöfést a vízzel adja meg a pörköltnek a lelkes hobbiszakács:

másfél liternyivel önti fel ugyanis a pörköltnek nevezett valamit, ami tényleg extrém mennyiségnek számít ebben a műfajban.

Érdemes megnézni a videót - bár angolul beszél a lelkes háziasszony, a snittek alapján tökéletesen lehet követni őt!

 

A hölgyemény erénye viszont, hogy tényleg imádja a magyar konyhát, és még a nokedli készítését is megtanulta. Reméljük, az jobban megy neki!

Cherry szerint a pörkölt:

Hozzávalók:

  • 9 szelet sovány karaj, lapjában elfelezve
  • 8 fej hagyma
  • 1 evőkanál. só
  • 1 evőkanál (!) bors
  • 3 ek. édes-nemes magyar fűszerpaprika
  • vegeta, ízlés szerint
  • 6-8 (!) pohár víz
  • 1 evőkanál liszt a sűrítéshez
  • 1 pohár tejföl
  • olaj a hagyma alá és külön a hús sütéséhez
  • Így készítsd:

  • 1. A finomra vágott hagymát pirítsd le az olajon, majd húzd le az edényt a tűzről és keverd az alaphoz a pirospaprikát.
  • 2. Az előkészített - vékonyra vágott és kiklopfolt - hússzeleteket sóval, borssal dörgöld be.
  • 3. A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd meg olajban. Valójában elősütésről van szó, ne hagyd, hogy teljesen elkészüljön, megpuhuljon a hús.
  • 4. Az elősütött hússzeleteket középen vágd ketté, majd óvatosan forgasd bele a pirospaprikás-hagymás alapba. Öntsd nyakon az előírt mennyiségű vízzel, majd fedő alatt, alacsony lángon hagyd megpuhulni.
  • 5. Mire megpuhul a hús, a hagyma szétfő, ideje ellenőrizni az ízeket. Ha szükséges, sóval, vegetával igazíthatsz. Keverd el a lisztet a tejfölben, majd sűrítsd be vele a pörköltöt.
  •  

    Forrás: SteamyKitchen

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek