tóth gabi
A vékony szeletekre vágott bacont szinte arra találták ki, hogy begöngyölj vele valami finomságot. Sütheted sütõben vagy serpenyõben, de az így becsomagolt étel remek grillfalat is lehet.
A szalonna füstös íze jól harmonizál a húsokkal. A szárazabb húsokat puhítja és lágyabbá varázsolja.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt elkészítheted.
TIPP
A húsokra jobban figyelj és süsd tovább őket, a becsomagolt zöldségek, gyümölcsök és édességek maximum 20 perc alatt elkészülnek.
Kis búzadarát szórhatsz a tetejére és 20 perc alatt ízletes és ropogós vacsorát kapsz.
A marhahúst olajon 1-2 percig elősütheted, majd tűzálló edényben süsd egy órát.
Édes és sós ízvilág remekül kiegészíti egymást.
A szalonnakosárkákat süsd ki először. Ha sikerült a pohár formát elkészíteni, öntsd bele a tojásokat és pár percig süsd még sütőben úgy, hogy kicsit lágy maradjon a tojás.
A zöldbabot pár percig enyhén sós, forrásban levő vízben főzd! Maradjon még ropogós és aztán tekerd át szalonnával a csokrokat.
Ne ijedj meg a sós szalonna és az édes ízek ellentététől sem! Nem fogod megbánni.
A kosarak elkészítéséhez kis segítségre lesz szükséged. Kartonhengert vágj fel és borítsd be alaposan alufóliával. Erre tekerd a szalonnát és süsd ki sütőben ropogósra. Mikor elkészült, távolítsd el az alufóliát és máris kész a pohárforma. Ebbe olvassz csokoládét és kend be belülről a "poharakat". Miután kb. 1 óra alatt megdermedt, bármilyen italt, likőrt tölthetsz bele.