5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ezzel kend a kenyérre az epret! Ilyen finomat még nem ettél

Ezzel kend a kenyérre az epret! Ilyen finomat még nem ettél
A
Szerző
A
Létrehozva2016. 05. 16. 17:40

Itt az eperszezon! De gondoltad volna, hogy ezt a finom gyümölcsöt nem csak lekvárként teheted a kenyérre? Mutatunk néhány fantasztikus sós finomságot is, amivel érdemes megkóstolnod az epret.

Túró-, mozzarella- vagy kecskesajtágyon meglepő ízharmóniákat hozhatsz létre.

Túró szamócával és pár csepp mézzel

Az epret mosd meg és vágd vékony szeletekre. Csepegtess rá citromlevet és mézet. A kenyeret kend meg túróval és rakd rá a szamócát. Megszórhatod kókuszreszelékkel és díszítheted egy-két levél citromfűvel is.

 Eper mozzarellával és mentalevelekkel

Ha igazán kíváncsi természet vagy, kiegészítheted az epret paradicsomszeletkékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, kis fokhagymát és cseppents rá olívaolajat.

Balzsamecettel körbeölelt szamóca kecskesajton - toastkenyérrel

Az enyhén sós kecskesajt és a balzsamecettel körbevett szamóca kombinációja egy ropogós toastkenyéren egyszerűen mennyei.

Hozzávalók:

  • 120 ml balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél kiló szamóca
  • friss kakukkfű vagy menta
  • 250 g kecskesajt
  • só, bors 
  • Elkészítése

    1. A balzsamecetet kis lábasban alacsony hőfokon melegítsd.  Kb. 8-10 percig főzd, amíg a mennyiség a felére nem csökken. Hűtsd ki szobahőmérsékleten! Kapcsold be a grillt és fektesd a kenyérszeleteket alufóliával kibélelt sütőbe. Csöpögtess rá olívaolajat is! A kakukkfüves szamócát rakd kis tálkába!

    2. A grillezett kenyeret kend meg kecskesajttal. A kihűlt balzsamecsetet keverd el a kakukkfüves szamócával, helyezd a sajtos kenyérre, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.