tóth gabi
Itt az eperszezon! De gondoltad volna, hogy ezt a finom gyümölcsöt nem csak lekvárként teheted a kenyérre? Mutatunk néhány fantasztikus sós finomságot is, amivel érdemes megkóstolnod az epret.
Túró-, mozzarella- vagy kecskesajtágyon meglepő ízharmóniákat hozhatsz létre.
Az epret mosd meg és vágd vékony szeletekre. Csepegtess rá citromlevet és mézet. A kenyeret kend meg túróval és rakd rá a szamócát. Megszórhatod kókuszreszelékkel és díszítheted egy-két levél citromfűvel is.
Ha igazán kíváncsi természet vagy, kiegészítheted az epret paradicsomszeletkékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, kis fokhagymát és cseppents rá olívaolajat.
Az enyhén sós kecskesajt és a balzsamecettel körbevett szamóca kombinációja egy ropogós toastkenyéren egyszerűen mennyei.
Hozzávalók:
Elkészítése
1. A balzsamecetet kis lábasban alacsony hőfokon melegítsd. Kb. 8-10 percig főzd, amíg a mennyiség a felére nem csökken. Hűtsd ki szobahőmérsékleten! Kapcsold be a grillt és fektesd a kenyérszeleteket alufóliával kibélelt sütőbe. Csöpögtess rá olívaolajat is! A kakukkfüves szamócát rakd kis tálkába!
2. A grillezett kenyeret kend meg kecskesajttal. A kihűlt balzsamecsetet keverd el a kakukkfüves szamócával, helyezd a sajtos kenyérre, majd ízlés szerint sózd és borsozd.