RETRO RÁDIÓ

Ennél az epres joghurttortánál még nem ettél finomabb desszertet

Ennél az epres joghurttortánál még nem ettél finomabb desszertet
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 08. 19:00

Könnyû, omlós, epres csemege. A fél világ megõrül ezért a receptért. Most rajtad a sor.

Most megmutatjuk, melyik az egyik legsikeresebb recept, mely az interneten már százezreket meghódított. Ez az epres sütemény az egyszerűségétől és a letisztult ízektől annyira zseniális, hogy szinte percek alatt felfalja a család.

Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. Kenj és lisztezz ki egy kuglóf formát. Vegyél elő egy 2,5 decis bögrét, ebben mérj ki 2 és 1/4 csésze lisztet. Keverd össze a lisztet 1/2 teáskanál szódabikarbónával és 1/2 teáskanál sóval. Add hozzá egy citrom reszelt héját.

Keverj habosra 1 csésze puha vajat, 2 csésze cukrot. Adj hozzá 3 tojást egyenként, majd keverj a masszához 1 evőkanál citromlevet.

Adj a lisztes keverékhez 230 gramm görög joghurtot (natúr vagy vaníliás), keverd amíg össze nem áll. Keverd össze ezt az elegyet a vajas és tojásos masszával.

330 gramm epret vágj negyedekre, forgasd meg 1/4 csésze lisztben az eperdarabokat. Óvatosan forgasd hozzá a lisztes epret az egybekevert tésztához, majd öntsd az egészet a formába.

Süsd a kuglófot körülbelül 60 percig, amikor már szép színt kap, villával vagy hústűvel ellenőrizted, hogy átsüt-e belül is. Hagyd hűlni 10 percig a kikapcsolt sütőben, majd vedd ki a sütőből és hagyd, hogy teljesen kihűljön. 

Végül 2 evőkanál citromlevet keverj simára 1 csésze porcukorral, öntsd rá a kuglófra és hagyd, hogy szép, dermedt bevonatot képezzen rajta.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.