Létrehozva: 2016.05.15.

Becsavarodott a sajtos pirítós, és így vadítóan roppan

Rafinált, de nagyon egyszerû trükkökkel érheted el a hatást. Ilyen pirítóst még nem ettél!

Hétvégén miért ne kényeztethetnéd a szeretteidet ezzel a csoda finom reggelivel? Pirítós másképp: sajtos, roppanós tekercsekben! Elkészíteni könnyű, mindössze 1 plusz percet igényel. Belül omlósan puha a lágy sajttól, kívül ropogós, egyszerűen isteni finom!

Pirítós tekercs sajttal

Hozzávalók:

8 szelet puha szendvicskenyér

8 szelet lapkasajt

vaj, a pirításhoz

Így készítsd:

1. Vágd le a kenyérszeletek széleit.

2. Minden egyes kenyérszeleten görgesd át a sodrófát. Akár többször is, hogy teljesen lapos legyen.

3. Mindegyik kilapított kenyérkére fektess egy-egy szelet lapkasajtot, majd csavard fel jó szorosan. Ha úgy érzed, hogy szétugrana, tűzd meg egy fogpiszkálóval.

4. Olvassz fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőn, az elkészült tekercseket egyszerre helyezd rá. Óvatosan forgatva süsd aranybarnára a tekercseket teljes felületükön. (Az esetlegesen használt fogpiszkálót sütés közben távolítsd el.) Az átsült kenyértekercsek szépen megtartják a formájukat.

5. Frissen, forrón, azonnal tálald. Érdemes sütőpapírral bélelt vödröcskében, akár öblösebb bögrében szervírozni.

Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek