RETRO RÁDIÓ

Becsavarodott a sajtos pirítós, és így vadítóan roppan

Becsavarodott a sajtos pirítós, és így vadítóan roppan
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 15. 10:45

Rafinált, de nagyon egyszerû trükkökkel érheted el a hatást. Ilyen pirítóst még nem ettél!

Hétvégén miért ne kényeztethetnéd a szeretteidet ezzel a csoda finom reggelivel? Pirítós másképp: sajtos, roppanós tekercsekben! Elkészíteni könnyű, mindössze 1 plusz percet igényel. Belül omlósan puha a lágy sajttól, kívül ropogós, egyszerűen isteni finom!

Pirítós tekercs sajttal

Hozzávalók:

8 szelet puha szendvicskenyér

8 szelet lapkasajt

vaj, a pirításhoz

Így készítsd:

1. Vágd le a kenyérszeletek széleit.

2. Minden egyes kenyérszeleten görgesd át a sodrófát. Akár többször is, hogy teljesen lapos legyen.

3. Mindegyik kilapított kenyérkére fektess egy-egy szelet lapkasajtot, majd csavard fel jó szorosan. Ha úgy érzed, hogy szétugrana, tűzd meg egy fogpiszkálóval.

4. Olvassz fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőn, az elkészült tekercseket egyszerre helyezd rá. Óvatosan forgatva süsd aranybarnára a tekercseket teljes felületükön. (Az esetlegesen használt fogpiszkálót sütés közben távolítsd el.) Az átsült kenyértekercsek szépen megtartják a formájukat.

5. Frissen, forrón, azonnal tálald. Érdemes sütőpapírral bélelt vödröcskében, akár öblösebb bögrében szervírozni.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.