tóth gabi
Rafinált, de nagyon egyszerû trükkökkel érheted el a hatást. Ilyen pirítóst még nem ettél!
Hétvégén miért ne kényeztethetnéd a szeretteidet ezzel a csoda finom reggelivel? Pirítós másképp: sajtos, roppanós tekercsekben! Elkészíteni könnyű, mindössze 1 plusz percet igényel. Belül omlósan puha a lágy sajttól, kívül ropogós, egyszerűen isteni finom!
Hozzávalók:
8 szelet puha szendvicskenyér
8 szelet lapkasajt
vaj, a pirításhoz
Így készítsd:
1. Vágd le a kenyérszeletek széleit.
2. Minden egyes kenyérszeleten görgesd át a sodrófát. Akár többször is, hogy teljesen lapos legyen.
3. Mindegyik kilapított kenyérkére fektess egy-egy szelet lapkasajtot, majd csavard fel jó szorosan. Ha úgy érzed, hogy szétugrana, tűzd meg egy fogpiszkálóval.
4. Olvassz fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőn, az elkészült tekercseket egyszerre helyezd rá. Óvatosan forgatva süsd aranybarnára a tekercseket teljes felületükön. (Az esetlegesen használt fogpiszkálót sütés közben távolítsd el.) Az átsült kenyértekercsek szépen megtartják a formájukat.
5. Frissen, forrón, azonnal tálald. Érdemes sütőpapírral bélelt vödröcskében, akár öblösebb bögrében szervírozni.
Jó étvágyat!