kulcsár edina
Csupa csipke, igazán csajos az új palacsinta, elképesztõ látvány a tányéron! Mindezt egy egyszerû trükkel érheted el, mutatjuk!
Felejtsd el az unalmas palacsintasütést, csipkézd, fodrozd, majd gyűjtsd be az elismerést! A tésztát gyorsan és egyszerűen összeállíthatod, a sütést pedig tuti, hogy élvezni fogod, csak egy üres flakonra vagy habzsákra lesz szükséged!
Ez a különleges szódabikarbónás palacsintatészta pedig garantáltan véd a plusz kilóktól!
Hozzávalók:
1 pohár liszt
3 dl natúr joghurt
1 tojás
1 ek. cukor
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 ek. olaj
1 dl forró víz
Így készítsd:
Keverd simára a hozzávalókat a forró víz és a szódabikarbóna nélkül. Fontos, hogy a massza csomómentes legyen!
Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát, és keverd az tésztához. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.
Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.
Keverd el az olajat a tésztában.
Töltsd a tésztát egy üres flakonba, vagy habzsákba.
Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben formázd csipkésre a palacsintát.
Még melegen tekerd fel.
Tálalhatod magában, porcukorral megszórva, csokiszósszal, vagy lekvárral leöntve, de akár sós változatban is elkészítheted!