Létrehozva: 2016.04.03.

Ettől a palacsintatrükktől leesik az állad!

Csupa csipke, igazán csajos az új palacsinta, elképesztõ látvány a tányéron! Mindezt egy egyszerû trükkel érheted el, mutatjuk!

Felejtsd el az unalmas palacsintasütést, csipkézd, fodrozd, majd gyűjtsd be az elismerést! A tésztát gyorsan és egyszerűen összeállíthatod, a sütést pedig tuti, hogy élvezni fogod, csak egy üres flakonra vagy habzsákra lesz szükséged!

Ez a különleges szódabikarbónás palacsintatészta pedig garantáltan véd a plusz kilóktól!

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt

  • 3 dl natúr joghurt

  • 1 tojás

  • 1 ek. cukor

  • 1/2 tk. szódabikarbóna

  • csipet só

  • 1 ek. olaj

  • 1 dl forró víz

    Így készítsd:

  • Keverd simára a hozzávalókat a forró víz és a szódabikarbóna nélkül. Fontos, hogy a massza  csomómentes legyen!

  • Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát, és keverd az tésztához. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

  • Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

  • Keverd el az olajat a tésztában.

  • Töltsd a tésztát egy üres flakonba, vagy habzsákba.

  • Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben formázd csipkésre a palacsintát.

  • Még melegen tekerd fel.

    Tálalhatod magában, porcukorral megszórva, csokiszósszal, vagy lekvárral leöntve, de akár sós változatban is elkészítheted! 

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek