RETRO RÁDIÓ

Ettől a palacsintatrükktől leesik az állad!

Ettől a palacsintatrükktől leesik az állad!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 03. 09:50

Csupa csipke, igazán csajos az új palacsinta, elképesztõ látvány a tányéron! Mindezt egy egyszerû trükkel érheted el, mutatjuk!

Felejtsd el az unalmas palacsintasütést, csipkézd, fodrozd, majd gyűjtsd be az elismerést! A tésztát gyorsan és egyszerűen összeállíthatod, a sütést pedig tuti, hogy élvezni fogod, csak egy üres flakonra vagy habzsákra lesz szükséged!

Ez a különleges szódabikarbónás palacsintatészta pedig garantáltan véd a plusz kilóktól!

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt

  • 3 dl natúr joghurt

  • 1 tojás

  • 1 ek. cukor

  • 1/2 tk. szódabikarbóna

  • csipet só

  • 1 ek. olaj

  • 1 dl forró víz

    Így készítsd:

  • Keverd simára a hozzávalókat a forró víz és a szódabikarbóna nélkül. Fontos, hogy a massza  csomómentes legyen!

  • Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát, és keverd az tésztához. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

  • Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

  • Keverd el az olajat a tésztában.

  • Töltsd a tésztát egy üres flakonba, vagy habzsákba.

  • Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben formázd csipkésre a palacsintát.

  • Még melegen tekerd fel.

    Tálalhatod magában, porcukorral megszórva, csokiszósszal, vagy lekvárral leöntve, de akár sós változatban is elkészítheted! 

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.