
Ismerõs a kép, ahogy állsz a konyhában és próbálod egy helyen tartani a millió darabra szilánkosodott tojáshéjat? Ennek most vége! Figyelj, nem fogsz hinni a szemednek!
Most megmutatjuk neked a két leghatékonyabb pucolási módszert. Hogy többé ne a bosszúság legyen, ha főtt tojásból szeretnél ételt készíteni.
![]()
A következő két módszerrel te leszel a tojáspucolás nagymestere. Figyelj és nyűgözz le mindenkit.
Mágikus pohár víz
Persze nincs benne semmi csoda, de úgy fogod érezni, ha kipróbálod. Nem kell tenned semmi mást, mint a tojásodat egy pohár vízben jól megrázod. Ennyi az egész. Beleejted, feltöltöd, ráteszed a tenyered és alaposan megrázod. A héj gyakorlatilag egészben válik le magától a tojásról. Elképesztő!
Kevesebb tea, több tojás
És mivel a következő napokon valószínűleg így lesz, a teáskanalat a főtt tojás mellé tedd az asztalra. Mindenki élvezni fogja, ha megtanítod erre a módszerre. A lényeg, hogy jó helyen kezdd meg a tojást, vagyis a fenekén, ahol a légbuborék van. Üsd kicsit az asztalhoz, bontsd meg a héjat és dugd be óvatosan a kanalat. Forgasd körbe és érezni fogod, ahogy a héj könnyedén leválik. Biztos siker. Nincs törmelék héj, nincs szétszóródott kosz, csak szép tiszta pucér tojások. Jó étvágyat!







