
Maradt még a húsvéti sonkából, de már unod hozzá a tojást és a kalácsot? Akkor nézd meg, milyen pompás fogásokat alkothatsz a maradék sonkából!
Az ünnepek után már vágysz az új ízekre, de sajnálod kidobni a megmaradt sonkát? Nem is kell! Ellenállhatatlan fogásokat varázsolhatsz az asztalra. Mutatjuk a legjobb ötleteket:
1. Zöldségsaláta sonkával
Aprítsd fel kedvenc zöldségeidet, darabold fel a sonkát. Ha tartalmasabb fogást szeretnél, tehetsz hozzá még főtt kölest, vagy bulgurt is. Végül öntsd le salátaöntettel.
2. Bableves
![]()
Gyorsan finom és laktató bablevest készíthetsz pár szál leveszöldségből, egy doboz konzervbabból és egy darabka sonkából.
3. Majonézes-sonkás kukoricasaláta
![]()
Egy doboz konzervkukoricát keverj össze a kockára vágott sonkával, a majonézt a tejföllel, vagy joghurttal, majd öntsd nyakon a salátát. Tedd hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek!
4. Sült töltött kenyér
![]()
Egyszerű, gyors és nagyon finom vacsorát készíthetsz a maradék sonkából, kenyérből. Vágd félig szeletekre a kenyeret, majd tegyél a vágások közé egy szelet sonkát és sajtot, majd told a sütőbe, és süsd ropogósra.
5. Sonkás muffin
![]()
Szuper finom és különleges rántottát készíthetsz muffin sütőben. Verd habosra a tojásokat, tedd hozzá a sonkát, töltsd a muffinpapírral bélelt sütőbe. Tojással, szalonnával, vagy hagymával még tovább fokozhatod az ízeket!
6. Sonkás lasagna
![]()
Kevés vajon pirítsd le az apróra vágott sonkát, majd a visszamaradt zsiradékon készíts besamel mártást. Keverj hozzá egy doboz tejszínes krémsajtot, tedd hozzá a sonkát. Kivajazott jénaitálba rétegezd a lasagnelapokat és a sonkás sajtos szószt. Süsd készre, a végén szórj rá reszelt sajtot, és olvaszd a tetejére.
7. Szendvicskrém
![]()
Daráld le a maradék sonkát, tojást. Keverj hozzá tejfölt, mustárt, apróra vágott újhagymát, sót, borsot ízlésed szerint, majd halmozd a szendvicsbe. Melegszendvicskrémnek is tökéletes! Kend meg a szikkadt kenyereket, tegyél rájuk reszelt sajtot. Told be őket a sütőbe, és olvaszd rájuk a sajtot!







