kulcsár edina
Maradt még a húsvéti sonkából, de már unod hozzá a tojást és a kalácsot? Akkor nézd meg, milyen pompás fogásokat alkothatsz a maradék sonkából!
Az ünnepek után már vágysz az új ízekre, de sajnálod kidobni a megmaradt sonkát? Nem is kell! Ellenállhatatlan fogásokat varázsolhatsz az asztalra. Mutatjuk a legjobb ötleteket:
Aprítsd fel kedvenc zöldségeidet, darabold fel a sonkát. Ha tartalmasabb fogást szeretnél, tehetsz hozzá még főtt kölest, vagy bulgurt is. Végül öntsd le salátaöntettel.
Gyorsan finom és laktató bablevest készíthetsz pár szál leveszöldségből, egy doboz konzervbabból és egy darabka sonkából.
Egy doboz konzervkukoricát keverj össze a kockára vágott sonkával, a majonézt a tejföllel, vagy joghurttal, majd öntsd nyakon a salátát. Tedd hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek!
Egyszerű, gyors és nagyon finom vacsorát készíthetsz a maradék sonkából, kenyérből. Vágd félig szeletekre a kenyeret, majd tegyél a vágások közé egy szelet sonkát és sajtot, majd told a sütőbe, és süsd ropogósra.
Szuper finom és különleges rántottát készíthetsz muffin sütőben. Verd habosra a tojásokat, tedd hozzá a sonkát, töltsd a muffinpapírral bélelt sütőbe. Tojással, szalonnával, vagy hagymával még tovább fokozhatod az ízeket!
Kevés vajon pirítsd le az apróra vágott sonkát, majd a visszamaradt zsiradékon készíts besamel mártást. Keverj hozzá egy doboz tejszínes krémsajtot, tedd hozzá a sonkát. Kivajazott jénaitálba rétegezd a lasagnelapokat és a sonkás sajtos szószt. Süsd készre, a végén szórj rá reszelt sajtot, és olvaszd a tetejére.
Daráld le a maradék sonkát, tojást. Keverj hozzá tejfölt, mustárt, apróra vágott újhagymát, sót, borsot ízlésed szerint, majd halmozd a szendvicsbe. Melegszendvicskrémnek is tökéletes! Kend meg a szikkadt kenyereket, tegyél rájuk reszelt sajtot. Told be őket a sütőbe, és olvaszd rájuk a sajtot!