Létrehozva: 2016.03.09.

Isteni rántott csirke tojás nélkül: roppanós falatkák, csodálatos íz!

Nemcsak finomabb és sokkal egészségesebb az újfajta rántott csirke, hanem gyorsabban is elkészül, mint a hagyományos változat. Imádni fogja az egész család!

Amióta világ a világ, liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozás három fő kelléke - persze a hús mellett. Előfordulhat azonban, hogy éppen nincs otthon tojás, de rántott húst követel a család. Ne ess késégbe ilyenkor, hanem jusson eszedbe ez a szuper recept! Készítsd el a húst a leírás alapján, tojás nélkül, és gyűjtsd be a dicséreteket!

Mézes-mustáros roppanós csirkecsíkok

Hozzávalók:

1 egész csirkemell, zömök csíkokra vágva

2 ek. finomra vágott petrezselyem

só, bors

Mézes-mustáros szósz

1 dl majonéz

1 dl görög joghurt

1 dl méz

2 ek. mustár

2 ek dijoni mustár

Panírbunda

1 pohár zsemlemorzsa

1/2 pohár darált dió vagy mogyoró (nem fontos)

1 ek. olasz fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregano, rozmaring)

3 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma, finomra vágva

Így készítsd

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sülőpapírral egy tepsit.

2. A mustáros szószhoz keverd össze a hozzávalókat.

3. Egy nagyobb tálban forgasd össze a panírhoz valókat, a hagymát egészen finomra vágva, a fokhagymát zúzva morzsold el benne.

4. A csirkecsíkokat sózd meg ízlés szerint, egyesével mártsd bele a mézes-mustáros szószba, majd forgasd meg az előkészített panírban. Óvatosan nyomkodd rá a húsra a bundát.

5. A bebundázott csirkecsíkokat sorakoztasd a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mehet is a sütőbe, 15-20 perc alatt aranybarnára, roppanósra sül a husi.

6. Frissen, forrón tálalhatod is! A maradék mézes-mustáros szósszal kínáld. Szórd meg petrezselyemmel, hogy igazán kívánatos legyen!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek