tóth gabi
Nemcsak finomabb és sokkal egészségesebb az újfajta rántott csirke, hanem gyorsabban is elkészül, mint a hagyományos változat. Imádni fogja az egész család!
Amióta világ a világ, liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozás három fő kelléke - persze a hús mellett. Előfordulhat azonban, hogy éppen nincs otthon tojás, de rántott húst követel a család. Ne ess késégbe ilyenkor, hanem jusson eszedbe ez a szuper recept! Készítsd el a húst a leírás alapján, tojás nélkül, és gyűjtsd be a dicséreteket!
Hozzávalók:
1 egész csirkemell, zömök csíkokra vágva
2 ek. finomra vágott petrezselyem
só, bors
Mézes-mustáros szósz
1 dl majonéz
1 dl görög joghurt
1 dl méz
2 ek. mustár
2 ek dijoni mustár
Panírbunda
1 pohár zsemlemorzsa
1/2 pohár darált dió vagy mogyoró (nem fontos)
1 ek. olasz fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregano, rozmaring)
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma, finomra vágva
Így készítsd
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sülőpapírral egy tepsit.
2. A mustáros szószhoz keverd össze a hozzávalókat.
3. Egy nagyobb tálban forgasd össze a panírhoz valókat, a hagymát egészen finomra vágva, a fokhagymát zúzva morzsold el benne.
4. A csirkecsíkokat sózd meg ízlés szerint, egyesével mártsd bele a mézes-mustáros szószba, majd forgasd meg az előkészített panírban. Óvatosan nyomkodd rá a húsra a bundát.
5. A bebundázott csirkecsíkokat sorakoztasd a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mehet is a sütőbe, 15-20 perc alatt aranybarnára, roppanósra sül a husi.
6. Frissen, forrón tálalhatod is! A maradék mézes-mustáros szósszal kínáld. Szórd meg petrezselyemmel, hogy igazán kívánatos legyen!