6 éve

Így panírozd a rántott sajtot, többet nem folyik ki a bundából!

A rántott sajt sok ember kedvence, de annál bosszantóbb nincs, mint amikor órákig pepecselsz a panírozással, sütés közben azonban kifolyik a bundából az egész. Összeszedtük, mi lehet ennek az egyszerû ételnek a titka.

A rántott sajt egy egyszerű étel, mégis ha hiszed, ha nem, rengeteg apróságon múlik, hogy milyen lesz a végeredmény. Íme, a trükkök, hogy tökéletes legyen.

8 tipp a tökéletes rántott sajthoz:

  • Az első, de nem elhanyagolható lépés, hogy milyen sajtos vásárolsz. Érdemes egy kemény fajtát választani, mert a lágyabb sajtok nem alkalmasak erre a célra.
  • A következő, hogy milyen vastagra vágod. A sajtszeletek ideális vastagsága 5-7 mm.         
  • Ezután jön a jó felület kialakítása.  A lisztbe forgatás előtt mártsd egy pillanatra tejbe vagy vízbe, hogy jobban tapadjon rá a panír.
  • Sokan a dupla panírozásra esküsznek: vannak, akik lisz-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bundázzák a sajtot, mások a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozásban bíznak. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • És íme, az egyik legnagyobb trükk! Bundázás után fagyaszd le egymás mellé helyezve a sajtszeleteket és fagyasztva süsd ki!
  • Mindig forró olajban, gyorsan süss a rántott sajtot, ha szép aranyszínű a panír, kész is.
  • Sütés közben figyelj arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
  • A sajtokat villával soha ne forgasd, lapát vagy csipesz segítségével dolgozz, mert a kis lukakon is kifolyhat.
  • + TIPP

    A bundázáshoz használt tojásba érdemes egy kevés tejet és egy csipet sütőport keverni, ettől lazább lesz. A zsemlemorzsába keverhetsz őrölt diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, esetleg fokhagymát.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!