RETRO RÁDIÓ

Ez az illatos almás táska nem sütőben sült! De akkor hol?

Ez az illatos almás táska nem sütőben sült! De akkor hol?
AA
Szerző
AA
Létrehozva2016. 03. 27. 18:44

Édes süteményre vágysz, de nincs idõd órákat a konyhában tölteni? Használd ki a szendvicssütõben rejlõ új és új lehetõségeket!

Boltban vásárolható, kész leveles tészta segítségével 10 perc alatt ízletes almás pitét varázsolhatsz az asztalra.

HOZZÁVALÓK:

  • alma
  • leveles tészta
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj, szegfűszeg
  • vaníliáscukor vagy vaníliarúd

  •  

    A készen vásárolt leveles tésztát nyújtsd ki 3 mm vastagságúra vagy vegyél egyből vékonyabb változatot! Vágd fel a tésztát úgy, hogy mérete jó legyen a szendvicssütőbe.

    Így készítsd el az almás tölteléket!

    Hámozd meg és kockázd fel az almát!  Kis lábasban 2 evőkanál vízzel kicsit párold meg úgy, hogy ne főjön szét! Keverd hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és vaníliás cukrot. Ha még finomabbra szeretnéd, igazi vaníliát tegyél bele! Ha hígnak találod, szórd meg egy kis liszttel vagy keményítővel.

    Töltsd meg a leveles tésztákat az almás töltelékkel és süsd meg szendvicssütőben!

    Néhány titok, hogy még ízletesebb legyen

  • Az almás töltelékhez ne tegyél vizet, mert elég híg lesz az állaga! Karamellizáld először a cukrot és saját levében párold meg az almát!
  • Vajazd meg az egyik tésztalapot és a vajas oldalát lefelé fordítva terítsd a sütőre! Rakj rá 1-1 evőkanálnyi almát, fedd be a másik tésztalappal. Kend meg a tetejét is vajjal, így nem fog odaégni, és szép aranyszínű lesz.
  • Ne felejtsd el porcukorral meghinteni! Tejszínhabbal mennyei süteményed lesz.
  •  

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.