6 éve

Ez a kenyér 1000 arcú: lehet édes, sós, tekerheted és szaggathatod

Néhány apró ötlettel az egyszerû szendvicskenyérbõl komplett vacsorát vagy reggelit varázsolhatsz. Lehet édes vagy sós, 5-10 perc alatt elkészítheted. Mutatjuk a legjobb ötleteket:

Mogyorókrémes-epres francia tekercs

A szendvicskenyerek széleit vágd le! Kend meg csokikrémmel, szórd bele az epret, és végül tekerd fel!Két tojást és három evőkanál tejet verj fel habverővel, és forgasd meg benne a tekercseket. A kis, édes hengereket kevés vajon süsd serpenyőben 10 percig! A végén ne felejtsd el porcukorral megszórni!

Epres-sajtos melegszendvics, a hollandok kedvenc reggelije

Nincs más dolgod, mint sótlan sajtkrémmel megkenni a kenyeret, megrakni eperrel és szendvicssütőben megsütni.

Angol kenyérpuding

Az apróra szaggatott kenyeret rakd egy kivajazott tűzálló tálba! Önts rá olvasztott vajat! Ezután keverj össze porcukrot, vaníliás cukrot, két egész tojást és két tojássárgáját, rakj hozzá tejet, és öntsd rá a kenyérre! Tetejére tegyél néhány darab vajat, adj hozzá lekvárt, hogy még ízletesebb legyen. 150 fokon süsd pirosra, majd hintsd meg porcukorral!

10 perc alatt kész

Szívszendvics szerelmeseknek

A sütikiszúróval kivágott kenyérrész helyére üss egy tojást, és így készíts tükörtojást.

Baconbe tekert melegszendvics

Ilyen fi­no­mat még biz­to­san nem ettél! Két perc alatt el­ké­szít­hető cso­da­reg­geli, amit a csa­lád min­den tagja egy­for­mán imádni fog! Három egy­szerű hoz­zá­való, és egy kicsi rafi­né­ria! Ide kattintva elolvashatod, pontosan, hogy készül.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!