Mégis mit lehetne kezdeni a maradék krumplipürével? Ide süss! Olyan finomságot mutatunk, hogy azonnal szeretnéd megkóstolni! Mindössze fél óra alatt elkészítheted!
Hozzávalók:
2-3 adag maradék krumplipüré
1 pohár reszelt sajt, pl. Cheddar vagy Trappista
2 ek. reszelt parmezán
4 szelet bacon, felkockázva
2 ek. apróra vágott friss snidling
1 mk. őrölt bors
1,5 pohár zsemlemorzsa
3-4 dl étolaj
Így készítsd:
1. A felkockázott bacont pirítsd zsírjára, akkor jó, amikor aranybarnára sül és ropogós.
2. Tedd fel az olajat melegedni egy mélyebb serpenyőben.
3. Egy nagyobb tálban dolgozd össze a krumplipürét, a reszelt sajtot, a sült szalonnát, a snidlinget, illetve a fűszereket.
4. Formálj diónyi labdacsokat a feltuningolt krumplipüréből.
5. A gombócokat mártsd meg a felvert tojásban, majd forgasd bele a morzsába.
6. Forró olajban süsd ropogósra, ami kész, papírtörlőre szedd ki, hogy a fölösleges olajat felszívhassa.
Íme, a végeredmény: kívül ropogós, belül omlós és isteni finom!
Frissen, forrón esetleg parmezánnal szórva tálald!