RETRO RÁDIÓ

Elájulsz a gyönyörtől, ha megkóstolod ezt a krumplipürét!

Elájulsz a gyönyörtől, ha megkóstolod ezt a krumplipürét!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 06. 13:00

Hátad közepére sem kívánod a tegnapi krumplipürét? Nézd meg ezt a receptet és hálás leszel, hogy csak ki kell venned a hûtõbõl a maradékot! Roppanós gombócokat készíthetsz belõle, imádni fogod!

Mégis mit lehetne kezdeni a maradék krumplipürével? Ide süss! Olyan finomságot mutatunk, hogy azonnal szeretnéd megkóstolni! Mindössze fél óra alatt elkészítheted!

Hozzávalók:

2-3 adag maradék krumplipüré

1 pohár reszelt sajt, pl. Cheddar vagy Trappista

2 ek. reszelt parmezán

4 szelet bacon, felkockázva

2 ek. apróra vágott friss snidling

1 mk. őrölt bors

1,5 pohár zsemlemorzsa

3-4 dl étolaj

Így készítsd:

1. A felkockázott bacont pirítsd zsírjára, akkor jó, amikor aranybarnára sül és ropogós.

2. Tedd fel az olajat melegedni egy mélyebb serpenyőben.

3. Egy nagyobb tálban dolgozd össze a krumplipürét, a reszelt sajtot, a sült szalonnát, a snidlinget, illetve a fűszereket.

4. Formálj diónyi labdacsokat a feltuningolt krumplipüréből.

5. A gombócokat mártsd meg a felvert tojásban, majd forgasd bele a morzsába.

6. Forró olajban süsd ropogósra, ami kész, papírtörlőre szedd ki, hogy a fölösleges olajat felszívhassa.

Íme, a végeredmény: kívül ropogós, belül omlós és isteni finom!

Frissen, forrón esetleg parmezánnal szórva tálald!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.