Létrehozva: 2016.03.06.

Elájulsz a gyönyörtől, ha megkóstolod ezt a krumplipürét!

Hátad közepére sem kívánod a tegnapi krumplipürét? Nézd meg ezt a receptet és hálás leszel, hogy csak ki kell venned a hûtõbõl a maradékot! Roppanós gombócokat készíthetsz belõle, imádni fogod!

Mégis mit lehetne kezdeni a maradék krumplipürével? Ide süss! Olyan finomságot mutatunk, hogy azonnal szeretnéd megkóstolni! Mindössze fél óra alatt elkészítheted!

Hozzávalók:

2-3 adag maradék krumplipüré

1 pohár reszelt sajt, pl. Cheddar vagy Trappista

2 ek. reszelt parmezán

4 szelet bacon, felkockázva

2 ek. apróra vágott friss snidling

1 mk. őrölt bors

1,5 pohár zsemlemorzsa

3-4 dl étolaj

Így készítsd:

1. A felkockázott bacont pirítsd zsírjára, akkor jó, amikor aranybarnára sül és ropogós.

2. Tedd fel az olajat melegedni egy mélyebb serpenyőben.

3. Egy nagyobb tálban dolgozd össze a krumplipürét, a reszelt sajtot, a sült szalonnát, a snidlinget, illetve a fűszereket.

4. Formálj diónyi labdacsokat a feltuningolt krumplipüréből.

5. A gombócokat mártsd meg a felvert tojásban, majd forgasd bele a morzsába.

6. Forró olajban süsd ropogósra, ami kész, papírtörlőre szedd ki, hogy a fölösleges olajat felszívhassa.

Íme, a végeredmény: kívül ropogós, belül omlós és isteni finom!

Frissen, forrón esetleg parmezánnal szórva tálald!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek