tóth gabi
Micsoda illat! Ennél jobb napindítót el sem tudunk képzelni! A szalonna összesül a tésztával, az egész ropogós és isteni finom lesz! Csak 3 hozzávaló kell hozzá, és néhány perc alatt elkészül!
A hajnali kávé után igencsak megéhezik az ember, és ilyenkor a tartalmas, igazán kiadós reggeli esik jól. A szalonna és a sajt párosa mindig bejön, de ez az újítás minden eddiginél finomabb kombinációt hoz ki ebből a nyerő fogatból. Itt a szalonnás roló, amit kicsik is nagyok is egyaránt imádnak! Szaladós munkanapokon nincs jobb tippünk reggelire!
Hozzávalók:
1 cs. készen kapható leveles tészta
10 dkg bacon szalonna
1 tojás
Az extra változathoz: reszelt sajt
Így készítsd:
1. A szoba hőmérsékletű tésztát kicsit nyújtsd ki, kend le tojással és csíkozd fel.
2. Mindegyik tésztacsík tetejére fektess egy-egy baconszeletet, majd a két réteget összefogva hosszában többször csavard meg a tésztát. Tetejüket kend le tojással.
3. A szalonnarolókat fektesd tepsibe, és 10-15 perc alatt süsd készre. Isteni finom!
TIPP:
Előző este készítsd a tepsibe a megcsavart szalonnás tésztacsíkokat, reggel csak be kell tolnod a sütőbe. Mire lezuhanyozol, éppen el is készül!
A kinyújtott leveles tésztát szórd meg sajttal, majd hajtsd félbe. Kissé sodord át a nyújtófával, majd jöhet a kenés, a csíkozás, a szalonna és persze a csavarásos technika. Az alábbi videóban megnézheted, hogy készül ez a nagyon egyszerű szalonnás finomság: