tóth gabi
Sokkal egyszerûbb, tisztább és praktikusabb ez a megoldás, mint ahogyan eddig veszõdtél a feladattal. Ki kell próbálnod!
Amikor salátát, rakott tésztát vagy például melegszendvicset készítünk csirkével, akkor az egyik legmacerásabb feladat az, hogy gyorsan és könnyen apró foszlányokra szedjük a húst, melyet aztán elosztunk az ételben. Most eláruljuk, mi a legegyszerűbb módja ennek az egyébként babráló és vacakolós feladatnak.
1. A megsült csirkét kissé hagyd hűlni, de csak annyira, hogy a műveletkor még meleg legyen.
2. Egyik kezeddel vagy egy villával tartsd stabilan a csirkemellet, másik kezeddel pedig ragadj villát. A villa hegyét szúrd bele a húsba, majd a szálaknak megfelelő irányban szántsd végig a húson, mintha egy kis gereblye lenne.
3. Amikor megtelik a villa hússal, szedd le róla a falatokat, majd folytasd a "gereblyézést", míg megfelelő mennyiség nem áll a rendelkezésedre.
A fel nem használt húsmennyiséget a hűtődben 3-4 napig, mélyhűtőben pedig akár 3 hónapig is tárolhatod, ezzel a módszerrel pedig nem csak gyorsan tudod elvégezni a húst aprítását, de kezed és a konyhapult is tiszta marad.