Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.02.27.

Előzz meg mindenkit! Készítsd el a szezon első kovászos uborkáját!

Nem kell tûzõ nap és kánikula a kovászos uborkához! Éppen elég a lakás melege. Idézd meg a nyár hangulatát ezzel a hûsítõ finomsággal, készíts kovászos uborkát!

Szerző Boros Jutka

Nyáron a muskátlis ládák mellett megszokott látvány az ötliteres dunsztosüvegekbe elrakott  kovászos uborka. Most megmutatjuk, hogy idézheted meg ezt a hangulatot tavasszal! Most még nem olcsó a fürtös uborka, de akár 2 héten belül már annyiért megkapod, mint a kígyóubit. Miért ne készülhetnél már most gondolatban a kovászolásra?

A hiedelemmel ellentétben a kovászolandó uborkát nem muszáj napra tenni! A kovászos uborka ugyanis nem a fénytől, hanem a melegtől érik be. Akár egy radiátor közelében is ideális lehet a környezet a kovászoláshoz. Stabil 25-26 fokon négy-öt nap alatt el is készül.

Most jön a trükk!

Ha az egész lakásban hűvösebb van ennél, akkor tölts meg egy nagyobb lavórt meleg vízzel, ebbe állítsd bele az uborkás üveget. Néhány óránként ellenőrizd a víz hőmérsékletét, cseréld le, ha kihűlt. 26-28 fokon akár három nap alatt beérhet a kovászos uborka.

A tökéletes kovászolódás jelei: az uborkalé opálos, kissé fehér lesz, az uborka színe zöldről sárgásbarnára vált, maga az uborka ropogós marad.

Ha elkészült, szűrd le, és mehet is a hűtőbe! Tudtad, hogy a kovászos uborka levéből akár 5 perc alatt finom, hűsítő levest készíthetsz?

 

Hozzávalók egy 3 l-es üveghez:

  • 1.5 kg apró szemű fürtös uborka
  • 2 csokor friss, zöld kapor
  • 2 ek só
  • 2 l langyos víz
  • 3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
  • mustármag
  • koriander
  • kis darab tisztított torma
  • 2-3 szelet kenyér
  •  

    Így készítsd:

    1. Az uborkát mosd meg, a végeket vágd le és hosszában metszd be mindegyik darabot.

    2. A kapor felét tedd az üveg aljára.

    3. Erre állítsd szorosan az uborkákat - akár két rétegben -, dugdosd közéjük a foghagymagerezdeket, majd szórd rá a fűszereket.

    4. Öntsd fel az egészet a felforralt sós vízzel úgy, hogy csaknem az üveg szájáig érjen a víz.

    5. A kenyérszeleteket tedd a megrakott uborkás üveg tetejére. Takard le egy kistányérral.

    Tudtad?

    A koviubi  kiváló ízesítő is: majonézbe, tartármártásba reszelheted – új dimenziókba emelheted ezzel mártást!

    Szerző Boros Jutka

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

    borsonline.hu

    „Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

    magyarnemzet.hu

    Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

    ripost.hu

    Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

    origo.hu

    Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

    mindmegette.hu

    Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet