tóth gabi
Ha nagy palacsintarajongó vagy, akkor ezt a desszertet neked is ki kell próbálnod! Eheted reggelire, viheted munkába, de egy farsangi buli sztárja is lehet ez az egyfalatos finomság.
A gömbölyű palacsinta az új őrület, ami a nemrég felfedezett sütinyalóka egy új változata. Egyszerűségének és nagyszerűségének köszönhetően villámgyorsan világhódító útjára indult! Olyan, mintha egy isteni palacsintalabdába harapnál.
A lényege, hogy a kicsit sűrűbb amerikai palacsintatésztát az erre kifejlesztett szilikonos sütőformában vagy sütinyalóka gépben sütik meg gömb alakúra. A nyers tésztába egyébként keverhetsz csokoládét vagy aszalt gyümölcsöket is.
De akár a sütinyalóka mintájára pálcikára is húzhatod a süteményeket, és a golyót belemárthatod valamilyen finomságba, pl. cukormázba, vagy csokiba.
Szinte naponta kerülnek fel újabb és újabb nagyszerű receptek a különböző internetes oldalakra.
Íme, a palacsintagolyó receptje:
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vagy a sütinyalóka gépet. Keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport cukrot, vaníliát, sót, majd tedd hozzá a tejet, vajat és a tojást. A másik tojásfehérjét verd fel habbá egy edényben és óvatosan forgasd a masszába.
Ezután a tésztát töltsd habzsákba vagy egy zacskóba, mert így könnyebben adagolhatod a sütőformába.