
Egyszerûen és egészségesen süthetsz-fõzhetsz gazdag, különleges ízekkel! A legporhanyósabb falatokat cserépedényben készítheted.
![]()
Mennyei ízeket, omlós falatokat, rengeteg variációs lehetőséget tartogat egy cserépedény! Készíthetsz húsokat, ideális a zöldségeknek, remek köreteket alkothatsz benne, de szuper finom és ropogós kenyeret is süthetsz benne!
Az egyik legegészségesebb főzési eljárás: a zöldségek vitamin tartalmának nagy része megmarad, és akár zsiradék nélkül is tökéletes fogásokat készíthetsz!
Fontos, hogy főzés előtt legalább egy fél órára áztasd hideg vízbe, hogy a pórusokon keresztül elegendő vizet szívhasson magába. A magába szívott víz a sütés folyamán finoman párolja az ételt.
Marha pörkölt cserépedényben
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
Zöldséges csirkecombok
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
Bögrés kenyér, dagasztás nélkül
![]()
Hozzávalók:
így készítsd:
Zöldségek cserépedényben
![]()
Dobáld a cserépedénybe kedvenc zöldségeidet, fűszerezd ízlésed szerint. Told a sütőbe és süsd készre. A végén friss zöld fűszerrel, parmezánnal, pirított szezámmaggal tovább fokozhatod az ízeket. Remek étel magában is, de húsok mellé köretnek is kiváló választás!
![]()
Ízlésed és kamrád tartalma szerint készítheted. Tedd a tésztát, apróra vágott zöldségeket, a felkockázott húsokat cserépedénybe. Sózd, borsozd, fűszerezd. 2 dl paradicsom szószba tegyél 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál olíva olajat és öntsd nyakon az edény tartalmát. Tedd a tálra a tetejét és told a sütőbe. Ha kész reszelt sajttal, parmezánnal, friss zöld fűszerrel szórd meg a tetejét!
Baconbe tekert karaj
![]()
Hihetetlen finom és porhanyós lesz a húsod, ha a befűszerezett karaj darabot sűrűn baconba tekered. Sütőben kb 2 óra alatt süsd készre. Tehetsz a vége felé krumpli hasábokat a hús mellé, így a köreti is átveszi az ízeket!







