RETRO RÁDIÓ

Vedd elő a szekrény mélyéről ezt a régi edényt! Szuper ételeket süthetsz benne

Vedd elő a szekrény mélyéről ezt a régi edényt! Szuper ételeket süthetsz benne
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 12. 20. 13:26

Egyszerûen és egészségesen süthetsz-fõzhetsz gazdag, különleges ízekkel! A legporhanyósabb falatokat cserépedényben készítheted.

Mennyei ízeket, omlós falatokat, rengeteg variációs lehetőséget tartogat egy cserépedény! Készíthetsz húsokat, ideális a zöldségeknek, remek köreteket alkothatsz benne, de szuper finom és ropogós kenyeret is süthetsz benne!

Az egyik legegészségesebb főzési eljárás:  a zöldségek vitamin tartalmának nagy része megmarad, és akár zsiradék nélkül is tökéletes fogásokat készíthetsz!

Fontos, hogy főzés előtt legalább egy fél órára áztasd hideg vízbe, hogy a pórusokon keresztül elegendő vizet szívhasson magába. A magába szívott víz a sütés folyamán finoman párolja az ételt.

Marha pörkölt cserépedényben

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika 
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 3 dl vörösbor
  • só, bors, fűszerpaprika, köménymag
  • Így készítsd:

  • Egy serpenyőben pirítsd meg a szalonnát, majd tedd félre.
  • A szalonnás zsiradékban dinszteld üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Forgasd meg benne a felkockázott marhahúst is.
  • Rakd a cserépedénybe a húst az összes hozzávalóval együtt és fűszerezd ízlésed szerint.
  • Tedd az edényre a tetejét és told a sütőbe. 150 fokon süsd készre.
  • Zöldséges csirkecombok

    Hozzávalók:

  • csirkecomb
  • zöldségek: krumpli, sárgarépa, brokkoli, gomba, hagyma, karfiol...
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint /használhatsz friss zöld fűszereket is
  • kis olíva olaj
  •  

    Így készítsd:

  • Sózd, borsozd, fűszerezd be a csirke combokat.
  • A zöldségeket darabold fel és rendezd a tál aljára.
  • A zöldségágyra tedd a csirkecombokat, locsold meg egy kis olajjal.
  • Told be az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon kb 90 percig süsd.
  • A végén vedd le a tetejét és pirítsd meg egy kicsit a húst!
  • Bögrés kenyér, dagasztás nélkül

    Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 2 bögre langyos víz
  • így készítsd:

  • Keverd össze a hozzávalókat.
  • Hagyd pihenni a tésztát kb. 3 órát
  • Tedd a cserép edénybe és 250 fokon 45 perc alatt süsd ropogósra.
  • A sütés vége felé vedd le az edény tetejét!
  • Zöldségek cserépedényben

    Dobáld a cserépedénybe kedvenc zöldségeidet, fűszerezd ízlésed szerint. Told a sütőbe és süsd készre. A végén friss zöld fűszerrel, parmezánnal, pirított szezámmaggal tovább fokozhatod az ízeket. Remek étel magában is, de húsok mellé köretnek is kiváló választás!

     

    Ízlésed és kamrád tartalma szerint készítheted. Tedd a tésztát, apróra vágott zöldségeket, a felkockázott húsokat cserépedénybe. Sózd, borsozd, fűszerezd.  2 dl paradicsom szószba tegyél 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál olíva olajat és öntsd nyakon az edény tartalmát. Tedd a tálra a tetejét és told a sütőbe. Ha kész reszelt sajttal, parmezánnal, friss zöld fűszerrel szórd meg a tetejét!

    Baconbe tekert karaj

    Hihetetlen finom és porhanyós lesz a húsod, ha a befűszerezett karaj darabot sűrűn baconba tekered. Sütőben kb 2 óra alatt süsd készre. Tehetsz a vége felé krumpli hasábokat a hús mellé, így a köreti is átveszi az ízeket!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.