Létrehozva: 2015.12.21.

Próbáltad már a mogyorós bejglit? Ha még nem, akkor idesüss!

Ha már unod a diós és mákos verziót, próbálj ki valami újat! Mutatjuk a receptet!

Szerző Ripost

Mindössze városi legenda, hogy a bejgli sütéséhez csak a nagy öregek értenek, merj próbálkozni te is nyugodtan! Mivel még van hátra egy kis idő karácsonyig, akár még idén is belevághatsz!  Lepd meg családodat a klasszikustól kicsit eltérő, új ízvilággal!

Mielőtt az üveges mogyorókrémhez nyúlnál, jelezzük, hogy a receptben ezúttal nem erről, hanem pörköletlen földimogyoróról van szó. Ezt kell ledarálni a krémhez. Natúr mogyorót szinte bármelyik üzletben beszerezhetsz már.

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 50 g élesztő (42 grammos is elég!)
  • 1,5 dl tej
  • 150 g margarin
  • 2 tojás + 2 tojás a rudak megkenéséhez
  • citrom reszelt héja

Így készítsd:

1. 1 dl tejbe tégy egy kis cukrot, morzsold bele az élesztőt, majd hagyd felfutni.

2. A lisztet szitáld át, tedd bele a maradék cukrot, egy csipetnyi sót, a maradék tejet, a két tojást és a felolvasztott margarint. Amikor felfutott az élesztő, öntsd bele azt is. Gyúrd át, majd meleg helyen, letakarva hagyd kelni.

3. Félóra elteltével tedd hozzá a citrom reszelt héját, gyúrd át, majd hagyd újabb fél óráig kelni.

4. A cipód vedd kétfelé, ez a mennyiség két rúdra lesz elég. Mindkettőt nyújtsd ki téglalap alakúra.

5. A kinyújtott tésztalapot töltsd meg és tekerd fel finoman. A rudakat kikent és belisztezett tepsire emeld át.

6. Pihentesd újabb félórát, majd kend meg tojással a tetejét, és villával szurkáld meg, hogy ne repedjen ki sütés közben.

6. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül fél óra alatt készre sül!
 

Hozzávalók a mogyorós töltelékhez

(a mákos ugyanez, csak a darált mogyorót darált mákkal helyettesítsd!)
 

  • 200 g darált mogyoró
  • 160 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (ha nagyon édesszájú vagy, pici vanília aromát is tehetsz még bele!)
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 50 g búzadara
  • A tejet és a tejszínt együtt forrald fel, majd tedd bele a vaníliás cukrot, és a mogyorót, forrald össze! A végén a búzadarával sűrítsd össze. Vigyázz, a dara megdagad sütés közben is, könnyen kirepesztheti a bejglid, ha megszalad a kezed!

     

     

    Szerző Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Engedj el, így könyörgött Varga Judit az őt fogva tartó, tomboló Magyar Péternek - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

    origo.hu

    Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

    borsonline.hu

    Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

    vg.hu

    OTP: ez a bank lehet Csányi Sándorék célpontja

    ripost.hu

    Korai volt az öröm? Újabb fordulatot tartogat az időjárás

    vg.hu

    Oroszország megállíthatatlanul tör előre, újabb településeket foglalt el

    origo.hu

    Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

    travelo.hu

    A kihalás várhat erre a szeretnivaló állatfajra

    ripost.hu

    "Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    „Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc