kulcsár edina
Még a legfinomabb sütemény és torta is kiszárad, ha nem fogy el idõben. Azonban ne aggódj, mert ezzel a 7 remek trükkel ismét frissen, finoman tálalhatod!
Megszáradt a torta, vagy maradt néhány muffin, ami már nem kell senkinek? Ki ne dobd! Ezekkel a trükkökkel újra frissé varázsolhatod a maradékot, ami már senkinek nem kellene!
Egyenlő részben keverj össze vízből és cukorból álló szirupot. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. Töltsd át egy pumpás palackba, majd fújd be a tortát. A kisebb darabot permetezd körbe, a nagyobb méretű süteményt szurkáld meg fogpiszkálóval, így könnyebben felszívódik és egyenletesen puha lesz a sütemény tésztája.
Kend meg olvasztott vajjal a száraz sütemény tetejét, hagyd beszívódni, majd tedd a hűtőbe! Senki nem fogja érezni, hogy a süteményed száraz volt! Hókiflinél tökéletesen működik!
Tegyél egy szelet kenyeret a megszáradt sütidhez egy nejlonzacskóba, majd zárd le. Néhány óra múlva a kenyér nedvességtartalma felszívódik a süteménybe. A sütid friss, a kenyér száraz lesz. Ezt a technikát a tálalást megelőzően alkalmazd!
Ugyanúgy működik, mint a kenyérmódszer, csak éppen almával! Egyetlen gond lehet csupán, hogy az almával összezárt süti átveszi az alma ízét, így ez a párosítás nem minden esetben lehet harmonikus.
Tedd a süteményt két benedvesített papírtörlő közé és mikrózd meg 2x10 másodpercre. Ez a módszer nem ad hosszú frissességet, így közvetlenül a szervírozás előtt alkalmazd!
Tegyél fel egy lábasban vagy tepsiben vizet és forrald fel. Szűrőbe, vagy párolóedénybe helyezd a süteményt, majd tedd a lábas fölé és hagyd a gőzfürdő felett néhány percig.
A legegyszerűbb megoldás és garantáltan sikered lesz, ha fagyi, puding, vagy tejszínhab alá rejted a kissé szikkadt maradékot. Ezek a kis extrák minden falatot mennybe repítenek!
+ 1 tipp, értelmezd újra a maradékot
Hozzávalók:
(a maradék arányában kalkuláld a mennyiséget)
Így készítsd:
További hasznos ötleteket olvashatsz a száraz kenyér újra hasznosításáról itt.
A megszáradt apró sütit törd össze, adj a morzsához darált diót vagy mandulát, ezt a keveréket használd pohárkrémek alapjaként!