RETRO RÁDIÓ

Kiszáradt az ünnepi sütid? Mutatjuk a megoldást!

Kiszáradt az ünnepi sütid? Mutatjuk a megoldást!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 12. 26. 14:40

Még a legfinomabb sütemény és torta is kiszárad, ha nem fogy el idõben. Azonban ne aggódj, mert ezzel a 7 remek trükkel ismét frissen, finoman tálalhatod!

Megszáradt a torta, vagy maradt néhány muffin, ami már nem kell senkinek? Ki ne dobd! Ezekkel a trükkökkel újra frissé varázsolhatod a maradékot, ami már senkinek nem kellene!

1. Szirup

Egyenlő részben keverj össze  vízből és cukorból álló szirupot. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. Töltsd át egy pumpás palackba, majd fújd be  a tortát. A kisebb darabot permetezd körbe,  a nagyobb méretű süteményt szurkáld meg fogpiszkálóval, így könnyebben felszívódik és egyenletesen puha lesz a sütemény tésztája.

2. Vaj

Kend meg olvasztott vajjal a száraz sütemény tetejét, hagyd beszívódni, majd tedd a hűtőbe! Senki nem fogja érezni, hogy a süteményed száraz volt! Hókiflinél tökéletesen működik!

3. Kenyér

Tegyél egy szelet kenyeret a megszáradt sütidhez egy nejlonzacskóba, majd zárd le. Néhány óra múlva a kenyér nedvességtartalma felszívódik a süteménybe. A sütid friss, a kenyér száraz lesz. Ezt a technikát a tálalást megelőzően alkalmazd!

4. Alma

Ugyanúgy működik, mint a kenyérmódszer, csak éppen almával! Egyetlen gond lehet csupán, hogy az almával összezárt süti átveszi az alma ízét, így ez a párosítás nem minden esetben lehet harmonikus.

5. Mikró

Tedd a süteményt két benedvesített papírtörlő közé és  mikrózd meg  2x10 másodpercre. Ez a módszer nem ad hosszú frissességet, így közvetlenül a szervírozás előtt alkalmazd!

6. Gőzöld

Tegyél fel egy lábasban vagy tepsiben vizet és forrald fel. Szűrőbe, vagy párolóedénybe helyezd a süteményt, majd tedd a lábas fölé és hagyd a gőzfürdő felett néhány percig.

7. Tálald fagylalttal

A legegyszerűbb megoldás és garantáltan sikered lesz, ha fagyi, puding, vagy tejszínhab alá rejted a kissé szikkadt maradékot. Ezek a kis extrák minden falatot mennybe repítenek!

+ 1 tipp, értelmezd újra a maradékot

Keksznyalóka

Hozzávalók:

(a maradék arányában kalkuláld a mennyiséget)

  • 1 csomag krémsajt
  • 3  evőkanál olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl  tej
  • 1 tábla csokoládé
  • Így készítsd:

  • Morzsold össze a tortát.
  • Keverd össze a  hozzávalókat a csokoládé kivételével. Ha összeáll a krém, dolgozd össze a tortamorzsával.
  • Formázz  belőle golyókat.
  • Tűzd pálcikára és tedd 1 órára a hűtőszekrénybe.
  • Olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét.
  • Mártogasd meg a golyókat a csokiszószban.
  • Végén díszítheted színes cukorral, vágott mandulával.
  • További hasznos ötleteket olvashatsz a száraz kenyér újra hasznosításáról itt.

    Még egy ötlet:

    A megszáradt apró sütit törd össze, adj a morzsához darált diót vagy mandulát, ezt a keveréket használd pohárkrémek alapjaként!

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.