RETRO RÁDIÓ

Így készíts csokifenyőt az ünnepi tortához!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 12. 15. 12:00

Sokan kérdezték tõlünk, hogyan készült a gesztenyetorta oldalán lévõ csokifenyõ. Íme, az útmutató lépésrõl lépésre!

Igazán különlegessé és egyedivé teszi az ünnepi tortát ez a vagány csokoládé-fenyőfa-díszítés. Az benne a legjobb, hogy a csokifenyők elkészítése sokkal egyszerűbb, mint első ránézésre gondolnád. Bátran belevághatsz te is, mutatjuk a lépéseket!

1. Törd össze a keserű csokit vagy a tortabevonót.

2. Az összetört csokit olvaszd fel vízgőz felett.

3. Készíts előre oda egy zacskót. Az olvadt csokit töltsd bele úgy, hogy a masszát az egyik csücsökbe tereled.

4. Csavard meg a zacskó száját, így még jobban odaszorul a sarkába a csoki.  Vágj egész kicsi lyukat a zacskó csücskére.

5. Egy hidegebb felületre (pl. fémtálca) fektess sütőpapírt, erre nyomj a lágy csokiból karácsonyfa alakú formát.

Célszerű először a fa törzsét elkészíteni, méghozzá kissé vastagabbra, hogy jobban tartson majd.

A fa ágait sem árt megerősíteni, hogy amikor majd leválasztod a sütőpapírról, ne törjenek le.

6. Ha a fák elkészültek, tedd hűtőbe a tálcát. Csak akkor vedd ki, amikor már kész a díszítendő torta.

7. A megdermedt csokifákat óvatosan vedd le a sütőpapírról, sorra helyezd rá őket a tortára, kissé belenyomva a fákat a tejszínes részbe.

TIPP:

Célszerű akkora fákat készíteni, hogy ne csak a törzs tapadjon a tejszínhabba, hanem a fa ágaiból is valamennyi rész, így a fácskák nagyobb biztonsággal állnak meg.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.