kulcsár edina
Sokan kérdezték tõlünk, hogyan készült a gesztenyetorta oldalán lévõ csokifenyõ. Íme, az útmutató lépésrõl lépésre!
Igazán különlegessé és egyedivé teszi az ünnepi tortát ez a vagány csokoládé-fenyőfa-díszítés. Az benne a legjobb, hogy a csokifenyők elkészítése sokkal egyszerűbb, mint első ránézésre gondolnád. Bátran belevághatsz te is, mutatjuk a lépéseket!
1. Törd össze a keserű csokit vagy a tortabevonót.
2. Az összetört csokit olvaszd fel vízgőz felett.
3. Készíts előre oda egy zacskót. Az olvadt csokit töltsd bele úgy, hogy a masszát az egyik csücsökbe tereled.
4. Csavard meg a zacskó száját, így még jobban odaszorul a sarkába a csoki. Vágj egész kicsi lyukat a zacskó csücskére.
5. Egy hidegebb felületre (pl. fémtálca) fektess sütőpapírt, erre nyomj a lágy csokiból karácsonyfa alakú formát.
Célszerű először a fa törzsét elkészíteni, méghozzá kissé vastagabbra, hogy jobban tartson majd.
A fa ágait sem árt megerősíteni, hogy amikor majd leválasztod a sütőpapírról, ne törjenek le.
6. Ha a fák elkészültek, tedd hűtőbe a tálcát. Csak akkor vedd ki, amikor már kész a díszítendő torta.
7. A megdermedt csokifákat óvatosan vedd le a sütőpapírról, sorra helyezd rá őket a tortára, kissé belenyomva a fákat a tejszínes részbe.
TIPP:
Célszerű akkora fákat készíteni, hogy ne csak a törzs tapadjon a tejszínhabba, hanem a fa ágaiból is valamennyi rész, így a fácskák nagyobb biztonsággal állnak meg.