RETRO RÁDIÓ

Halat vennél karácsonyra? Erről ismered meg, hogy friss-e!

Halat vennél karácsonyra? Erről ismered meg, hogy friss-e!
F. G.
Szerző
F. G.
Létrehozva2015. 12. 23. 08:39

A karácsonyi vacsora egyik fõszereplõje a halászlé, a rántott ponty vagy a harcsapaprikás. Árulják is mindenhol a hozzávalókat. Vehetünk halat egészben, szeletelve, de filézve is. Mutatjuk, mirõl látszik, hogy melyik a friss!

Akkor nincs min töprengenünk, ha előttünk kólintják fejbe a pontyot, viszont vár ránk otthon a macera a pucolással, szeleteléssel.

De mi van az egész hallal?

Az egész hal csak akkor friss, ha piros vagy bordó a kopoltyúja, minél tovább állt a lehalászás óta, annál jobban halványodik a kopoltyú színe.

A hal szeme is árulkodik a frissességéről. Ha tiszta a tekintete, nedvességgel teli, domború, akkor bátran megvehetjük. Ha szürkés, homályos a szeme, akkor az a hal alighanem állott.

A friss hal úszói nedvesek, bőre fényes, pikkelyei szilárdan tapadnak a testhez. A roncsolt végű, a szélek felé kifehéredő úszók, a szikkadt, pergő pikkelyek viszont a hosszú ideig való tárolás biztos jelei.

A filézett halhús, ha friss, akkor száraz a felülete. Ám, ha nedves, akkor már lemosták, hogy a nyálkáját eltüntessék.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.