tóth gabi
A sütõtök a téli zöldségek királynõje, a belõle készült leves pedig rendkívül egészséges. Különösképp, ha még a legfinomabb zöldségekkel, egy kevés naranccsal és fûszerekkel is kiegészíted.
Marton Adrienn receptje
Hozzávalók:
A sütőtököt vágd fel nagyobb darabokra és helyezd egy tepsire őket. Nagyjából 40 percig süsd 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, kicsit hagyd hűlni, majd húzd le a héját és villával törd össze a belsejét.
Egy edényben, közepes lángon a hagymát szőlőmagolajon puhítsd meg, majd mikor üveges lesz, add hozzá a sárgarépát és a fokhagymát. Kevergesd 2 percig.
Add hozzá a csirke alaplevet. Miután felforrt, letakarva 20 percig főzd gyöngyözve, amíg a répa megpuhul.
Egy turmixgépbe öntsd bele az edény tartalmát, amibe reszelj még narancshéjat, és gyömbért, tedd bele a sütőtök belsejét, a narancs levét és a tejszínt. Pürésítsd.
A levest tedd vissza az edénybe, de már nem forrald. Majd tálaláskor ízesítsd sóval, borssal vagy mézzel.
+ TIPP:
Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőd, takard le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapod, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook oldalára!