kulcsár edina
Sokan szeretik a tésztát, mert nemcsak laktató, de változatosan el is készíthetõ. Azonban a szószok többsége pepecselõs és persze fõzést igényel. Mutatunk néhány villámgyors receptet:
Megmutatjuk, hogyan tudsz mennyei vacsorát összedobni úgy, hogy a tűzhelyet csak a tészta elkészítése miatt kapcsolod be.
A csizma lakói híresek különleges tésztáikról. Most te is a konyhádba viheted a mediterrán ízeket és még főznöd sem kell hozzá. Természetesen a hozzávalók is pikáns, olasz fűszerek és alapanyagok.
Egy tálban keverj össze egy marék felaprított olívabogyót egy kis kanálnyi olívaolajjal. Ehhez adj tíz deka reszelt parmezán sajtot és három kockára vágott paradicsomot. Az ízhatás kedvéért az egész keveréket hintsd meg, ha teheted, friss bazsalikomlevéllel.
Ne ijedj meg, hogy a feltét nem meleg. A forró tésztára téve tökéletes lesz.
Nem véletlen, hogy Olaszország a spagetti szülőhazája. Az egyik legfinomabb feltétjüket méltán illethetjük az "itáliaiak szíve" jelzővel. A titok a friss paradicsomban rejlik.
Fogj egy tálat és kockázz bele négy darab paradicsomot, majd egy marék olívabogyót is. A pikáns ízt a három gerezd apróra vágott fokhagyma fogja adni. Az egészet locsold meg olíva olajjal, hogy kissé kenhető állagú legyen. Végül öntsd rá a tökéletes al dente tésztára és keverd össze. Fenséges vacsora válik belőle.
Ha eddig kételkedtél volna a mediterrán konyhában, ezután a recept után soha többé nem fogsz.
Kevés alapanyagból tökéletes szószt készíthetsz, mely egy életre megváltoztatja a tésztához fűződő viszonyodat.
Vegyél egy marék fenyőmagot, ha nincs akkor a hántolt napraforgómag is megteszi, majd alaposan törd össze egy mozsárban vagy aprítógépben.
Ezután 6 gerezd fokhagymát és 4-5 levél bazsalikomot szintén alaposan morzsolj össze. Ha elkészültél az egészet keverd össze és tegyél még hozzá egy kiskanálnyi olíva olajat.
Az erős ízek miatt bőven elég egy tányér tésztára két evőkanálnyit tenni. A mennyei vacsorát koronázd meg egy marék reszelt sajttal.
Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem akarsz majd tésztaszószt főzni.