5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Gondoltad volna? Eddig rosszul használtad a sütőpapírt!

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 11. 12. 17:42

A konyhai sütés-fõzés elengedhetetlen kelléke a sütõpapír. Az pedig még biztosan nem jutott eszedbe, hogy esetleg nem jól használod. Most megtudhatod, mit rontottál el eddig.

A sütőpapír egyszerű találmány, mégis nagyban megkönnyíti a háziasszony életét. A tepsibe helyezve megóvja a tésztát a letapadástól, ezzel pedig a mosogatást is egyszerűbbé teszi.

Ha használtad már hús vagy sütemény készítéshez, biztos megtörtént veled is, hogy sütés során megégett a papír. Ilyenkor sajnos kellemetlen íz járhatja át a kész ételt is.

Nedvesen a legjobb

Fogadjunk, hogy eddig mielőtt a sütőpapírt a tepsibe tetted, gondosan ügyeltél arra, hogy száraz legyen. Pedig a sütéshez kifejezetten jó, ha kicsit nedves a papír. 

Vizezd be az edényt, és csak ezután simítsd bele. Az ebből felszabaduló gőz, megkönnyíti majd a sütést, még ízletesebb ételeket készíthetsz.

Gyűrd össze

A felhasználás előtt jó alaposan gyűrd össze, majd így tedd bele a nedves tepsibe, biztos, hogy nem fog letapadni, és mennyeien finom lesz minden.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.