tóth gabi
Nem is gondolnád, mire használhatod még a mikródat! Trükkök, fortélyok, hogy még könnyebb legyen az életed a konyhában.
A mikróval rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg. Percek alatt komplett fogásokat készíthetsz, gyorsan megmelegítheted az ételt. Ezeken az alapfunkciókon túl sok más dologra is használhatod. Íme, a legtutibb trükkök!
Ha a citromot facsarás előtt 10-20 másodpercet megmikrózod, könnyebben kicsavarhatod, így egy csepp sem megy kárba.
Forró víz helyett egyszerűen tedd a mikróba 30 másodpercre, így könnyen megszabadulhatsz mind a barack, mind a paradicsom a héjától.
Könnymentesen, gyorsan megy majd a pucolás, ha a hagymát, fokhagymát előtte pár másodpercre megmikrózod. Vágd le a hagyma végeit és 30 másodperc elegendő, hogy elérd a kívánt eredményt. Egyszerűen lehúzhatod majd a héjat.
A magokat keverd össze pár csepp olajjal, takard le egy papírtörlővel. Kb. 5 perces mikrózásra van szükség, de percenként ellenőrizd, hogy elérte-e a kívánt pörkölést. Szuper nasira teszel szert, pillanatok alatt.
Babot, lencsét azonnal is főzhetsz, ha szódabikarbónás vízben 10 percig beteszed a mikrohullámú sütőbe.
Végül hagyd kihűlni, így olyan lesz, mintha egész éjszaka ázott volna.
A lényeg, hogy maximális fokozatra állítsd a készüléket.
Tekerd nedves papírtörlőbe a szikkadt péksüteményt vagy a chipset és tedd a mikróba 10-20 másodpercre.
Helyezd egy tálba a cukrot vagy a sót, tegyél a tetejére nedves papírtörlőt és mikrózd fél percig. Puha és csomómentes lesz.
A petrezselyem, kaprot, bazsalikomot és oreganót egyszerűen megszáríthatod. Tedd a zöldfűszert egy papírtörlőre, és 2-3 perc alatt kiszárad. Ha elkészült, morzsold össze és tedd jól zárható dobozba.
2 percig, 50%-os teljesítményen újra folyékony lesz a méz vagy a lekvár.
Tegyél egy nedves törölközőt a mikróba és 1 percig mikrózd a legmagasabb teljesítményen.
Takarítási trükk:
Itt megtalálod, hogy tisztítsd a mikródat! A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás.