tóth gabi
Lehet nem is sejted, milyen kincs lapul a konyhaszekrényed mélyén. Hiszen a nagyitól örökölt öntött vas serpenyõnek nincs párja. Most megismerheted az elõnyeit. Ezután garantáltan csak ebben fogsz fõzni.
Bár egy öntött vas serpenyő drágább, mint a boltokban kapható tömegtermékek, azonban ezt még az unokáid is használni fogják. Időtálló és sokkal jobb benne az étel, mint egy átlagos teflon edényben. Ha ezt kipróbálod, soha többé nem használsz mást. Nem utolsó sorban a családod egészségét is támogatod vele.
A vashiány súlyos betegségek előfutára lehet. Míg korábban a természetes vaspótlást almába szúrt vasszöggel oldották meg, ma elég, ha a nagyi régi serpenyőjében sütsz.
Főzés során, a meleg hatására az edényből jótékony hatású anyagok szabadulnak fel. Ezeket nem szabad és nem is kell elkerülni. Hiszen átjárják az ételt és a szervezetbe is bekerülnek. A vasedény toxikus anyagokat egyáltalán nem tartalmaz.
A tökéletes ételekhez nem kell olajat használni. Azonban hiába van teflonsütőd, ha nem teszel zsiradékot a hús alá biztosan leég az ebéd.
Ha egyszer már odakozmált valami egy ilyen tepsiben, ezek után már minden le fog tapadni.
A tömör vasedényben azonban nem ragad le semmi, mivel a korábbi főzések alkalmával használt olaj védőréteget képez rajta. Így kevesebb is elég a tökéletes hús elkészítéshez.
A vas lassabban melegszik fel, mint a megszokott divatedények bármelyike. Viszont, ha már elérte a sütési hőmérsékletet az egész edény egyöntetűen forróvá válik. Így az étel is finomabb lesz.
A hőállósága utánozhatatlan, így bárhol használhatod, akár még a kerti sütésnél vagy kemencében is. Az edény nem fogja elveszíteni az alakját. Akkor sem teszed tönkre, ha forrón hideg víz alá rakod.