tóth gabi
Nehéz lenne szó nélkül hagyni ezt az emeletes ebédépítményt! Az alsó szinten a köret, rajta a hozzá nagyon is illõ ropogós bundás rántott csirke. Ezt a csodálatos kompozíciót nagyon is el tudjuk képzelni a vasárnapi asztalon!
Még néhány lépés távolságról is úgy néz ki, mint egy karamellkrémmel leöntött tortacsoda, közelebbről szemügyre véve azonban kiderül a lényeg: édességről szó sincs!
Ez ugyanis egy krumplipüré torta!
A torta alapja, azaz a tésztája egy könnyű, kukoricalisztből sütött sós piskótalap. Készítsd ugyanúgy, mint a hagyományos süteményalapot, de ne tegyél bele cukrot, és búzaliszt helyett kukoricalisztet használj. Egy evőkanál reszelt parmezántól fantasztikusan finom lesz az íze!
A tészta bekeverése után kivajazott kapcsos tortaformában süsd ki, kb. 30 perc alatt. A kész sós piskótát ne hagyd kihűlni, még melegen vágd rétegekre.
A lapok közé sajttal és tejszínnel megbolondított krumplipürét kenj, majd a torta tetejét és oldalát is vond be vele.
Sós tortád összeállításakor vedd figyelembe, hogy ezt illik melegen szervírozni, a krumplipürét is melegen kend a tésztalapok közé.
A kész krumplipürétortát pecsenyeléből készült mártással öntsd nyakon. Koronaként pedig helyezz a csúcsára néhány ropogósra sütött rántott csirke combot. Körben csinos krumplipüré rózsákkal díszítheted - ezt habnyomóval viheted fel a tortára. Kivételes megjelenés, megfizethető áron. Kis pénzzel is dőzsölhetsz!
Ráadásul ezzel a finomsággal minden gyerkőcöt le fogsz nyűgözni! A krumplipüré torta a gyerekpartik sztárja!