RETRO RÁDIÓ

Lélegzetelállító vasárnapi ebéd: krumplipüré torta!

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 10. 18. 11:10

Nehéz lenne szó nélkül hagyni ezt az emeletes ebédépítményt! Az alsó szinten a köret, rajta a hozzá nagyon is illõ ropogós bundás rántott csirke. Ezt a csodálatos kompozíciót nagyon is el tudjuk képzelni a vasárnapi asztalon!

Még néhány lépés távolságról is úgy néz ki, mint egy karamellkrémmel leöntött tortacsoda, közelebbről szemügyre véve azonban kiderül a lényeg: édességről szó sincs!

Ez ugyanis egy krumplipüré torta!

A torta alapja, azaz a tésztája egy könnyű, kukoricalisztből sütött sós piskótalap. Készítsd ugyanúgy, mint a hagyományos süteményalapot, de ne tegyél bele cukrot, és búzaliszt helyett kukoricalisztet használj. Egy evőkanál reszelt parmezántól fantasztikusan finom lesz az íze!

A tészta bekeverése után kivajazott kapcsos tortaformában süsd ki, kb. 30 perc alatt. A kész sós piskótát ne hagyd kihűlni, még melegen vágd rétegekre.

A lapok közé sajttal és tejszínnel megbolondított krumplipürét kenj, majd a torta tetejét és oldalát is vond be vele.

 

Sós tortád összeállításakor vedd figyelembe, hogy ezt illik melegen szervírozni, a krumplipürét is melegen kend a tésztalapok közé.

A kész krumplipürétortát pecsenyeléből készült mártással öntsd nyakon. Koronaként pedig helyezz a csúcsára néhány ropogósra sütött  rántott csirke combot. Körben csinos krumplipüré rózsákkal díszítheted - ezt habnyomóval viheted fel a tortára. Kivételes megjelenés, megfizethető áron. Kis pénzzel is dőzsölhetsz!

Ráadásul ezzel a finomsággal minden gyerkőcöt le fogsz nyűgözni! A krumplipüré torta a gyerekpartik sztárja!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.