Létrehozva: 2015.10.18.

Lélegzetelállító vasárnapi ebéd: krumplipüré torta!

Nehéz lenne szó nélkül hagyni ezt az emeletes ebédépítményt! Az alsó szinten a köret, rajta a hozzá nagyon is illõ ropogós bundás rántott csirke. Ezt a csodálatos kompozíciót nagyon is el tudjuk képzelni a vasárnapi asztalon!

Szerző Lipa Blanka

Még néhány lépés távolságról is úgy néz ki, mint egy karamellkrémmel leöntött tortacsoda, közelebbről szemügyre véve azonban kiderül a lényeg: édességről szó sincs!

Ez ugyanis egy krumplipüré torta!

A torta alapja, azaz a tésztája egy könnyű, kukoricalisztből sütött sós piskótalap. Készítsd ugyanúgy, mint a hagyományos süteményalapot, de ne tegyél bele cukrot, és búzaliszt helyett kukoricalisztet használj. Egy evőkanál reszelt parmezántól fantasztikusan finom lesz az íze!

A tészta bekeverése után kivajazott kapcsos tortaformában süsd ki, kb. 30 perc alatt. A kész sós piskótát ne hagyd kihűlni, még melegen vágd rétegekre.

A lapok közé sajttal és tejszínnel megbolondított krumplipürét kenj, majd a torta tetejét és oldalát is vond be vele.

 

Sós tortád összeállításakor vedd figyelembe, hogy ezt illik melegen szervírozni, a krumplipürét is melegen kend a tésztalapok közé.

A kész krumplipürétortát pecsenyeléből készült mártással öntsd nyakon. Koronaként pedig helyezz a csúcsára néhány ropogósra sütött  rántott csirke combot. Körben csinos krumplipüré rózsákkal díszítheted - ezt habnyomóval viheted fel a tortára. Kivételes megjelenés, megfizethető áron. Kis pénzzel is dőzsölhetsz!

Ráadásul ezzel a finomsággal minden gyerkőcöt le fogsz nyűgözni! A krumplipüré torta a gyerekpartik sztárja!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek