Létrehozva: 2015.10.21.

Így lesz tökéletes a krumplipüréd! Felejtsd el a sót!

Látszólag egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ. Azonban nem is gondolnád, milyen apró fortélyok kellenek a lágyan krémes krumplipüréhez!

A gyerekek nagy kedvencére hihetetlen sok variáció létezik, azonban a legfontosabb, hogy a krumplipüré selymesen krémes legyen!  Ha a tökéletes állagot szeretnéd elérni, ezekre az apró trükkökre figyelj:

  • Sok múlik a krumpli fajtáján is, ezért az első lépés, hogy lehetőleg a B jelzésű, lisztes krumplit keresd a boltban.
  • A meghámozott  krumplit hideg vízben tedd fel főni.
  • Ne tegyél sót a vízbe, mert a krumpli vizenyős lesz a sótól!
  • Ha megfőtt, krumplinyomóval vagy villával jól törd össze.
  • Fontos, hogy meleg tejet tegyél hozzá!
  • Még krémesebbé teheted, ha egy kis tejszínnel gazdagítod!
  • Klasszikus krumplipüré

    Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • Így készítsd:

  • Hámozd meg a krumplit, vágd kockákra, és hideg vízben tedd fel főni.
  • Ha megfőtt, nyomd át krumplinyomón.
  • Add hozzá a langyos tejet, a vajat és a sót, majd keverd krémesre,
  • A hagyományos krumpli, tej, vaj variációt  azonban hihetetlen izgalmassá teheted, ha még néhány hozzávalóval gazdagítod!

    Cifrázd az ízeket!

     

    Szerecsendióval fűszerezve

    Egyszerűen keverj őrölt szerecsendiót és egy kis fekete borsot a krumplipüréhez.

    Sült fokhagymával ízesítve

    Kis olajban süsd meg a fokhagymát, törd össze a krumplival együtt. Sült húsokhoz ideális választás!

    Zöld fűszerekkel gazdagítva

    Petrezselyem, zeller zöldjével, spenóttal nemcsak az ízt, de a látványt is fokozhatod! Keverj hozzá friss, apróra vágott zöld fűszert.

    Sajttal bolondítva

    A reszelt sajt, különösen ha füstölt, nagyon kellemes ízt ad a krumplipürének! De keverhetsz hozzá tejszínes krémsajtot, vagy feta sajtot is.

    Sült hagymával más dimenzióban

    Karamellizáld meg a hagymát vajon, majd keverd a krumplipüréhez.

    Ezen kívül világbajnok krumplipürét tálalhatsz, ha főtt zellerrel, almával,  birsalmával, vagy zöldborsó pürével dúsítod!

    Tippek:

  • Ha nyomózsákba teszed, gusztusos halmocskákat formázhatsz a tányérokra.
  • A maradékból másnap krokettet készíthetsz tojás és liszt hozzáadásával.
  • Színezheted sárgarépával, spenóttal.
  • A meleg víztől egyenletlenül fő a krumpli, ezért főzd hideg vízben.
  •  

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek