kulcsár edina
Látszólag egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ. Azonban nem is gondolnád, milyen apró fortélyok kellenek a lágyan krémes krumplipüréhez!
A gyerekek nagy kedvencére hihetetlen sok variáció létezik, azonban a legfontosabb, hogy a krumplipüré selymesen krémes legyen! Ha a tökéletes állagot szeretnéd elérni, ezekre az apró trükkökre figyelj:
Hozzávalók:
Így készítsd:
A hagyományos krumpli, tej, vaj variációt azonban hihetetlen izgalmassá teheted, ha még néhány hozzávalóval gazdagítod!
Cifrázd az ízeket!
Egyszerűen keverj őrölt szerecsendiót és egy kis fekete borsot a krumplipüréhez.
Kis olajban süsd meg a fokhagymát, törd össze a krumplival együtt. Sült húsokhoz ideális választás!
Petrezselyem, zeller zöldjével, spenóttal nemcsak az ízt, de a látványt is fokozhatod! Keverj hozzá friss, apróra vágott zöld fűszert.
A reszelt sajt, különösen ha füstölt, nagyon kellemes ízt ad a krumplipürének! De keverhetsz hozzá tejszínes krémsajtot, vagy feta sajtot is.
Karamellizáld meg a hagymát vajon, majd keverd a krumplipüréhez.
Ezen kívül világbajnok krumplipürét tálalhatsz, ha főtt zellerrel, almával, birsalmával, vagy zöldborsó pürével dúsítod!
Tippek: