
Így lesz tökéletes a krumplipüréd! Felejtsd el a sót!
Látszólag egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ. Azonban nem is gondolnád, milyen apró fortélyok kellenek a lágyan krémes krumplipüréhez!
![]()
A gyerekek nagy kedvencére hihetetlen sok variáció létezik, azonban a legfontosabb, hogy a krumplipüré selymesen krémes legyen! Ha a tökéletes állagot szeretnéd elérni, ezekre az apró trükkökre figyelj:
Klasszikus krumplipüré
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
A hagyományos krumpli, tej, vaj variációt azonban hihetetlen izgalmassá teheted, ha még néhány hozzávalóval gazdagítod!
Cifrázd az ízeket!
Szerecsendióval fűszerezve
![]()
Egyszerűen keverj őrölt szerecsendiót és egy kis fekete borsot a krumplipüréhez.
Sült fokhagymával ízesítve
![]()
Kis olajban süsd meg a fokhagymát, törd össze a krumplival együtt. Sült húsokhoz ideális választás!
Zöld fűszerekkel gazdagítva
![]()
Petrezselyem, zeller zöldjével, spenóttal nemcsak az ízt, de a látványt is fokozhatod! Keverj hozzá friss, apróra vágott zöld fűszert.
Sajttal bolondítva
![]()
A reszelt sajt, különösen ha füstölt, nagyon kellemes ízt ad a krumplipürének! De keverhetsz hozzá tejszínes krémsajtot, vagy feta sajtot is.
Sült hagymával más dimenzióban
![]()
Karamellizáld meg a hagymát vajon, majd keverd a krumplipüréhez.
Ezen kívül világbajnok krumplipürét tálalhatsz, ha főtt zellerrel, almával, birsalmával, vagy zöldborsó pürével dúsítod!
Tippek:






