tóth gabi
Szereted a káposztát, de megriaszt a konyhát betöltõ kellemetlen szag? Létezik pedig hatásos ellenszer, hogy bûz nélkül készítsd el a kedvenc ételeidet.
Hiába finomak a káposztás ételek, ha elkészítésükkor szinte mindent betölt a kellemetlen szag. Sokszor a hosszú szellőztetés sem segít és egész napra elgázosítod a lakást.
A problémád forrása nem más, mint a kénhidrogén, mely főzés közben szabadul fel.
Mostantól elkerülheted, hogy a kellemetlen illatok elvegyék az étvágyad. Nincs is más dolgod, mint figyelned az órát.
A záptojás szagú gáz ugyanis a főzés ötödik és hetedik perce között kezd felerősödni. Ha tehát ennél rövidebb ideig főződ a zöldséget, a fura szag nem kezd el terjengeni.
Villámgyors ebédhez válaszd a kínaikelt vagy a kelkáposztát, melyek puhább leveleiknek köszönhetően pár perc alatt elkészülnek.
Ha azonban vörös káposztát készítenél, akkor azt tedd inkább sütőbe. Így a szagok kevésbé okoznak problémát a konyhában.
Egy igazi töltött káposztához viszont használj szagelszívót. De van egy jó hírünk, ezt nem a tűzhely fölött fogod megtalálni, hanem a lábosban. Ha már minden összetevőt az edénybe raktál, egy szelet kenyérrel koronázd meg a műved, majd tedd rá a fedőt. Ezzel az egyszerű kenyértrükkel megakadályozhatod, hogy a szagok kimásszanak a lábosból.