Létrehozva: 2015.10.10.

Így főzz káposztát szagok nélkül

Szereted a káposztát, de megriaszt a konyhát betöltõ kellemetlen szag? Létezik pedig hatásos ellenszer, hogy bûz nélkül készítsd el a kedvenc ételeidet.

Szerző Lipa Blanka

Hiába finomak a káposztás ételek, ha elkészítésükkor szinte mindent betölt a kellemetlen szag. Sokszor a hosszú szellőztetés sem segít és egész napra elgázosítod a lakást.

A problémád forrása nem más, mint a kénhidrogén, mely főzés közben szabadul fel.

Mostantól elkerülheted, hogy a kellemetlen illatok elvegyék az étvágyad. Nincs is más dolgod, mint figyelned az órát.

A záptojás szagú gáz ugyanis a főzés ötödik és hetedik perce között kezd felerősödni. Ha tehát ennél rövidebb ideig főződ a zöldséget, a fura szag nem kezd el terjengeni.

Villámgyors ebédhez válaszd a kínaikelt vagy a kelkáposztát, melyek puhább leveleiknek köszönhetően pár perc alatt elkészülnek.

Ha azonban vörös káposztát készítenél, akkor azt tedd inkább sütőbe. Így a szagok kevésbé okoznak problémát a konyhában.

Egy igazi töltött káposztához viszont használj szagelszívót. De van egy jó hírünk, ezt nem a tűzhely fölött fogod megtalálni, hanem a lábosban. Ha már minden összetevőt az edénybe raktál, egy szelet kenyérrel koronázd meg a műved, majd tedd rá a fedőt. Ezzel az egyszerű kenyértrükkel megakadályozhatod, hogy a szagok kimásszanak a lábosból.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek