Létrehozva: 2015.10.24.

Hozd ki a maximumot a csirkeszárnyból! Ropogós és mennyei falatok

Gyors, olcsó és pár izgalmas fûszerrel hihetetlenül ínycsiklandó ételeket varázsolhatsz a családnak. A csirkeszárny igenis nagy kedvenc!

A köret mellé illeszthető húsok között igazságtalanul hátul baktató csirkeszárnyakból fantasztikus dolgokat alkothatsz. Bár küllemre nem annyira tetszetős ez a húsféleség, elképesztően sok variációs lehetőséget rejt. Fűszerezheted, pácolhatod, panírozhatod, sütheted olajban, sütőben, vagy serpenyőben is. Legyél bátran kreatív!

Ropogós, fűszeres, csípős, vagy ragacsos, egy biztos, kötelező kézzel enni

Egyszerű ropogós csirkeszárnyak

 

Pácold sóval, borssal a csirkeszárnyakat, tedd hűtőbe, hagy egy napig állni, majd a hűtőből kivéve forró olajban azonnal süsd ki. A csirke bőre csak úgy ropog majd!

Sütőben sült csípős-fűszeres csirkeszárnyak

Ropogós, csípős csirkeszárnyak, amelyek robbanásszerűen meghódították Amerikát.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • Így készítsd:

  • A megmosott és előkészített csirkeszárnyakat kend át olajjal, sózd meg, majd forgasd át a lisztben.
  • A szárnyakat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, és 200 fokon süsd 20 percig.
  • A szárnyakat forgasd át a másik oldalukra, majd így is süsd 20 percig.
  • Készítsd el a mázat. Olvaszd meg a vajat és keverd össze  a többi hozzávalóval.
  • A kisült szárnyakat forgasd meg a mázban.
  • Ha nem szereted a csípőset, próbáld ki Piros Arannyal.

    Extra ropogós csirkeszárnyak

    Hagyományos panírhoz hasonlóan készítsd el a bundát, de a liszt és a tojás után ne morzsába, hanem apróra tört kukoricapehelybe forgasd a besózott  csirkeszárnyakat.

    Panírozhatsz egy mozdulattal is: itt megnézheted!

    Ínyenc csirkeszárnyak

    Kicsit időigényesebb az elkészítése az előzőeknél, de cserébe fantasztikus ízeket tálalsz az asztalra.

    Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 evőkanál koriandermag
  • só, bors
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 - 4 evőkanál méz, - szójaszósz, - ketchup, és olaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál chilipor
  • Így készítsd:

  • Száraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón.
  • Keverd össze a többi hozzávalót a fűszerekkel és forgasd meg benne a szárnyakat.
  • Tedd hűtőbe, legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek és a szárnyak jól lehűljenek.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon süsd alufólia alatt háromnegyed óráig.
  • Végén vedd le a fóliát és hagyd, hogy megpiruljanak a csirkeszárnyak.
  • + ötlet

    Ha a megmosott csirkeszárnyakat  a hűtőben rácsra helyezve hagyod egy éjszakán keresztül, sokkal ropogósabbak lesznek.

    Bármilyen mártogatós, szósz remekül illik hozzá.

    Párolt zöldségtől kezdve a friss kenyérig mindenféle körettel tökéletesen harmonizál.

    Szervírozhatsz mellé krumplipürét, olaj nélkül sült krumplit, vagy tepsiben sült krumpligolyókat is. 

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek