tóth gabi
Gyors, olcsó és pár izgalmas fûszerrel hihetetlenül ínycsiklandó ételeket varázsolhatsz a családnak. A csirkeszárny igenis nagy kedvenc!
A köret mellé illeszthető húsok között igazságtalanul hátul baktató csirkeszárnyakból fantasztikus dolgokat alkothatsz. Bár küllemre nem annyira tetszetős ez a húsféleség, elképesztően sok variációs lehetőséget rejt. Fűszerezheted, pácolhatod, panírozhatod, sütheted olajban, sütőben, vagy serpenyőben is. Legyél bátran kreatív!
Ropogós, fűszeres, csípős, vagy ragacsos, egy biztos, kötelező kézzel enni!
Pácold sóval, borssal a csirkeszárnyakat, tedd hűtőbe, hagy egy napig állni, majd a hűtőből kivéve forró olajban azonnal süsd ki. A csirke bőre csak úgy ropog majd!
Ropogós, csípős csirkeszárnyak, amelyek robbanásszerűen meghódították Amerikát.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha nem szereted a csípőset, próbáld ki Piros Arannyal.
Hagyományos panírhoz hasonlóan készítsd el a bundát, de a liszt és a tojás után ne morzsába, hanem apróra tört kukoricapehelybe forgasd a besózott csirkeszárnyakat.
Panírozhatsz egy mozdulattal is: itt megnézheted!
Kicsit időigényesebb az elkészítése az előzőeknél, de cserébe fantasztikus ízeket tálalsz az asztalra.
Hozzávalók:
Így készítsd:
+ ötlet
Ha a megmosott csirkeszárnyakat a hűtőben rácsra helyezve hagyod egy éjszakán keresztül, sokkal ropogósabbak lesznek.
Bármilyen mártogatós, szósz remekül illik hozzá.
Párolt zöldségtől kezdve a friss kenyérig mindenféle körettel tökéletesen harmonizál.
Szervírozhatsz mellé krumplipürét, olaj nélkül sült krumplit, vagy tepsiben sült krumpligolyókat is.