kulcsár edina
A hétvégi ebéd elengedhetetlen fogása a rántott hús. Nemhiába az egyik legnépszerûbb étel, hiszen szinte mindenki ismeri az elkészítési módját. Van azonban néhány aprócska titok, amivel még finomabbá teheted az aranybarna hússzeleteket.
A panírozásról szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. A mennyei rántott hús. Most azonban egy csepp pikantériát adunk a már önmagában is tökéletes ételhez. Ismerd meg a trükköt, mellyel még ízletesebbé teheted.
Attól, hogy sokszor kerül az asztalra, még nem kell unalmassá válnia. Ennek érdekében tegyél a panírba az utolsó fázisban néhány számodra kedves és ízletes hozzávalót.
A zsemlemorzsába rakott szezámmag, reszelt sajt, vagy akár petrezselyem hihetetlenül feldobja ennek az egyszerű húsételnek az ízét.
A rántott húsnak persze nem csak a panírját bolondíthatod meg. A már elkészült szeleteket különleges szószokkal is még izgalmasabbá teheted.
Egyszerűen csak tálalj a kész szeletek mellé egy kis mártást. Nagyon ízletes fokhagyma- vagy sajtszósszal, de akár pikáns csípős öntetet is készíthetsz hozzá.
Hiába a hétvége, attól még nem biztos, hogy több időd jut a főzésre. Ahhoz, hogy ne töltsd az egész délelőttöd a konyhában, a rántott húst készítsd el sütőben.
A panírozott szeleteket helyezd egy tepsibe, majd önts rájuk bőven olajat. Néha átforgatva éppoly finomra sülnek, mintha tűzhelyen készítenéd.
Ne gondold, hogy a vasárnapi ebédet csak rizzsel vagy krumplival tálalhatod. A megszokást hagyd magad mögött és variáld a köreteket.
A bundás hús tökéletes párolt zöldséggel, de akár tésztával is. Mindezt egy új mártással megbolondítva fejedelmi, új ételt tehetsz az asztalra.