Létrehozva: 2015.10.10.

Forradalom a konyhában! Újítsd meg a rántott húst!

A hétvégi ebéd elengedhetetlen fogása a rántott hús. Nemhiába az egyik legnépszerûbb étel, hiszen szinte mindenki ismeri az elkészítési módját. Van azonban néhány aprócska titok, amivel még finomabbá teheted az aranybarna hússzeleteket.

Szerző Lipa Blanka

A panírozásról szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. A mennyei rántott hús. Most azonban egy csepp pikantériát adunk a már önmagában is tökéletes ételhez. Ismerd meg a trükköt, mellyel még ízletesebbé teheted.

Öltöztesd különleges bundába

Attól, hogy sokszor kerül az asztalra, még nem kell unalmassá válnia. Ennek érdekében tegyél a panírba az utolsó fázisban néhány számodra kedves és ízletes hozzávalót.

A zsemlemorzsába rakott szezámmag, reszelt sajt, vagy akár petrezselyem hihetetlenül feldobja ennek az egyszerű húsételnek az ízét.

Öntsd le öntettel

A rántott húsnak persze nem csak a panírját bolondíthatod meg. A már elkészült szeleteket különleges szószokkal is még izgalmasabbá teheted.

Egyszerűen csak tálalj a kész szeletek mellé egy kis mártást. Nagyon ízletes fokhagyma- vagy sajtszósszal, de akár pikáns csípős öntetet is készíthetsz hozzá.

Időhiányos aranybarna álmok

Hiába a hétvége, attól még nem biztos, hogy több időd jut a főzésre. Ahhoz, hogy ne töltsd az egész délelőttöd a konyhában, a rántott húst készítsd el sütőben.

A panírozott szeleteket helyezd egy tepsibe, majd önts rájuk bőven olajat. Néha átforgatva éppoly finomra sülnek, mintha tűzhelyen készítenéd.

Unalmas köret ellen

Ne gondold, hogy a vasárnapi ebédet csak rizzsel vagy krumplival tálalhatod. A megszokást hagyd magad mögött és variáld a köreteket.

A bundás hús tökéletes párolt zöldséggel, de akár tésztával is. Mindezt egy új mártással megbolondítva fejedelmi, új ételt tehetsz az asztalra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek