Létrehozva: 2015.10.23.

Felejtsd el a pudingport! Így készíts szuper krémes desszertet percek alatt!

Vége a fagyi szezonnak, azonban egy kis édes kanalazni való mindig feldobja a napot. Íme, a legegyszerûbb és legfinomabb változat, amit por nélkül készíthetsz el. Mennyei!

Pudingot már a középkorban is ettek az emberek, igaz akkor még sós változatban.  Nem sokkal később azonban elkészült az édes variáció, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. 

Manapság, ha pudingra vágyunk, automatikusan vesszük le a polcról a pudingport. Pedig minimális ráfordítással, 

 ízfokozók és adalékok nélkül szuper finom pudingot lehet készíteni!

Íme, a legjobb pudingreceptek, amik gyorsan elkészíthetők, és jóval egészségesebbek az instant változatnál!

A klasszikus vaníliapuding

Hozzávalók:

  • 5 dl tej

  • 2 evőkanál liszt

  • 1-2 evőkanál cukor ízlés szerint

  • 2 tojássárgája

  • 1/2 vanília rúd

    Így készítsd:

    1. Habverővel keverd össze a hozzávalókat egy lábosban.

    2. Lassú lángon, folyamatos kevergetés közben főzd sűrűre.

    3. Ha túl sűrű lenne, kis tejjel vagy tejszínnel lazíthatsz az állagán!

    Variáld az ízeket! Az alap vaníliakrémet turbózhatod kakaóval, csokival, mogyorókrémmel vagy gyümölccsel is!

    Krémesen gazdag csokipuding

    Hozzávalók:

  • 4 dkg keserű csokoládé 

  • 3 evőkanál kakaópor 

  • 3 evőkanál kukoricaliszt 

  • 1/4 teáskanál só 

  • 2,5 dl tejszín 

  • 3 nagy tojás sárgája 

  • 6 dl tej 

  • 10 dkg cukor 

  • 1 teáskanál vanília-kivonat

    Így készítsd:

    1. Vágd apró darabokra a csokoládét, vagy egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le.

    2. Tedd egy nagyobb tálba a kukoricakeményítőt és a kakaóport és lassan öntsd hozzá a tejszínt, a tojás sárgákat és habverővel  jól dolgozd össze.

    3. Forrald fel a tejet a cukorral, majd szép lassan add a tejszínes keveréket a tejhez, miközben habverővel kevered.

    4. Folyamatos kevergetés közben főzd a forrástól számított 2 percig, majd húzd le a tűzről.

    5. Add hozzá a vaníliát és a csokoládét, majd habverővel keverd krémesre.

    Tortakrémnek is kitűnő, de izgalmas pohárkrémek alapja is lehet! 

    Tápiókapuding

    Nem csak a neve, de az íze is izgalmas. A tápiókagyöngyből nagyon finom és egészséges desszertet készíthetsz percek alatt.

    Hozzávalók:

  • 10 dkg tápióka gyöngy

  • 3 dl víz

  • 6 dl tej

  • vanília rúd

  • cukor

  • csipet só

  • gyümölcs

    Így készítsd:

    1. Amikor magába szívta a vizet, add hozzá a tejet, a vaníliarudat és egy csipetnyi sót, majd lassú lángon folyamatos kevergetés mellett főzd meg. Ha a gyöngyök megpuhulnak, áttetszővé válnak, elkészült a puding.

    2. Végül keverd hozzá a cukrot, és hagyd kihűlni.

    3. Bármilyen idénygyümölccsel rétegezve ideális desszert!

    Szuper egészséges desszertet készíthetsz belőle, ha cukor helyett mézet vagy édesítőt használsz, a tejet pedig kókusztejjel helyettesíted!

    Chia puding

    A chia mag rendkívül egészséges, kiváló tápanyag forrás, számos betegség megelőzhető rendszeres fogyasztásával.

    Hozzávalók:

  • 3 dl tej

  • 2 evőkanál chia mag

  • Ízlés szerint: édesítő, kókuszreszelék, fahéj, kakaópor, gyümölcs

    Így készítsd:

    1. Keverd össze a hozzávalókat.

    2. Ízlésed szerint variáld az ízeket.

    3. Tedd a hűtőbe minimum 8 órára, míg a magok megszívják magukat, és elnyeri a pudingos állagot.

    Gyors és egészséges reggelire is kitűnő választás!

    Fortélyok:

  • Selymesen, krémes lesz, ha a  teljesen kihűlt  pudingot átkevered habverővel 1 percig!

  • Nem "bőrösödik" meg a teteje, ha zsírpapírral, vagy folpack-kal letakarod!

  • Egzotikus fűszerekkel  is kombinálhatod, tehetsz hozzá fahéjat, kardamomot, rózsavizet, diót vagy mandulát.

  • Különféle öntetekkel tovább gazdagíthatod a pudingot.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek