Létrehozva: 2015.10.13.

Felejtsd el a panírozást! Egy mozdulattal isteni ropogós rántott csirkét készíthetsz

A kukoricapelyhes rántott hús percek alatt elkészül, ráadásul jóval egészségesebb a hagyományosan panírozott társánál.

A rántott hús szinte minden családban nagy sláger, azonban a panírozás valószínű neked sem a kedvenc konyhai tevékenységeid közé tartozik. Egy nagyobb mennyiségű hús bepanírozása valóságos rémálom: a konyhád igazi csatatérré változik, és rettenetes olajszag terjeng mindenhol.

Felejtsd el a panírozást, a vele járó káoszt és az olajszagot!

Forgasd meg a húst inkább kukoricapehelyben!

Kukoricapelyhes rántott csirke

Nézd meg, így készül, egyszerűbb mint gondolnád:

 

3-Ingredient Honey Mustard Cornflake Chicken

Posted by BuzzFeed Food on 2015. október 9.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirke (mell, vagy comb filézve)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors,
  • natúr kukoricapehely
  • Így készítsd:

  • Állítsd a sütőt 200 C fokra.
  • Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot.
  • Forgasd a pácba a csirke darabokat.
  • Törd apróra a a kukoricapelyhet.
  • Szedd le a húsról a felesleges pácot és forgasd meg a kukoricapehelyben.
  • Tedd egymás mellé a sütőpapírra és 15-18 perc alatt süsd ropogósra!
  • Köretnek remekül illik hozzá az olaj nélkül készült sült krumpli, vagy a tepsis krumpligolyók,de akár egy jó mártogatóssal is kínálhatod.

    Tipp

  • Még zamatosabb lesz a hús, ha hagyod a pácban állni egy ideig!
  • Próbáld ki joghurtos páccal is!
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek