tóth gabi
Habot vernél, de nincs mivel? Szeretnéd meglepni a családot egy gyors édességgel ebéd után, de nincs kedved órákig tisztogatni a robotgépet? Íme egy trükk, amivel tökéletesen keményre verheted a tejszínt és a macerás mosogatást is megspórolhatod.
A legfinomabb édességek tetejét hab fedi. A tojásfehérjét vagy tejszínt pedig robotgéppel a legegyszerűbb keményre verni, de mi történik akkor, ha épp nincs a lakásban ilyen eszköz? Esetleg a pár perces használat kedvéért nem szeretnéd elővenni a szekrény aljáról?
Íme, egy pofonegyszerű és hatékony megoldás a tökéletes hab elkészítéséhez.
Mostantól nem kell előhalásznod a robotgépet. Elég, ha kihúzod a konyhaszekrény fiókját és előveszel néhány evőeszközt.
Lehet, hogy elsőre lehetetlennek hangzik, de egy evőkanál is éppen elég arra, hogy bámulatosan szép habot verj. A technika lényege, hogy erőteljes csapásokkal támadj, és igyekezz minél magasabbról meríteni a kanalat.
Ugyanis ha levegő kerül a tojásfehérjébe, az elkészült hab nemcsak kemény, de magas is lesz.
Ha profi házi habverőt szeretnél, akkor nincs más dolgod, csak vegyél két villát és fordítsd őket egymással szemben a kezedben. Az erősebb tartás érdekében össze is gumizhatod őket. Most már úgy funkcionálnak, mint a robotgép keverői.
Ne félj kipróbálni, hiszen időben semmivel sem tart tovább ez a módszer, mintha fogyasztanád az áramot. Bónuszként pedig szép kis edzést kap az alkarod.
Ebből a videóból ellesheted a trükköt!