Létrehozva: 2015.10.10.

Botrányosan egyszerű ötlet! Akkor is lesz habod, ha nincs habverőd

Habot vernél, de nincs mivel? Szeretnéd meglepni a családot egy gyors édességgel ebéd után, de nincs kedved órákig tisztogatni a robotgépet? Íme egy trükk, amivel tökéletesen keményre verheted a tejszínt és a macerás mosogatást is megspórolhatod.

A legfinomabb édességek tetejét hab fedi. A tojásfehérjét vagy tejszínt pedig robotgéppel a legegyszerűbb keményre verni, de mi történik akkor, ha épp nincs a lakásban ilyen eszköz? Esetleg a pár perces használat kedvéért nem szeretnéd elővenni a szekrény aljáról?

Íme, egy pofonegyszerű és hatékony megoldás a tökéletes hab elkészítéséhez.

Mostantól nem kell előhalásznod a robotgépet. Elég, ha kihúzod a konyhaszekrény fiókját és előveszel néhány evőeszközt.

Lehet, hogy elsőre lehetetlennek hangzik, de egy evőkanál is éppen elég arra, hogy bámulatosan szép habot verj. A technika lényege, hogy erőteljes csapásokkal támadj, és igyekezz minél magasabbról meríteni a kanalat.

Ugyanis ha levegő kerül a tojásfehérjébe, az elkészült hab nemcsak kemény, de magas is lesz.

Ha profi házi habverőt szeretnél, akkor nincs más dolgod, csak vegyél két villát és fordítsd őket egymással szemben a kezedben. Az erősebb tartás érdekében össze is gumizhatod őket. Most már úgy funkcionálnak, mint a robotgép keverői.

Ne félj kipróbálni, hiszen időben semmivel sem tart tovább ez a módszer, mintha fogyasztanád az áramot. Bónuszként pedig szép kis edzést kap az alkarod.

Tejszínhabhoz elég egy befőttesüveg is!

 

Ebből a videóból ellesheted a trükköt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek