5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Könyörgünk SOHA ne tedd a hagymát a hűtőbe!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 25. 21:05

A hûtõ és a fagyasztó remek találmány, ám pár élelmiszer mégsem bírja a hûtést. A hagyma is egy közülük.

Hála a hűtőnek és a fagyasztónak, ma már elég sokáig frissek maradhatnak az ételeink. Van azonban néhány élelmiszer, amit jó, ha nem tárolsz hűtve, mert nemhogy megnőne az eltarthatóságuk, inkább hamarabb tönkremennek. A kenyér például gyorsabban kiszárad a hűtőben (bár a fagyasztás növelheti az élettartamát), a krumpli pedig furcsán édes lesz.

A hűtő hideg és nedves „éghajlata” a hagyma keményítőtartalmát cukorrá alakítja, így az édesebb, lesz, hamarabb megpuhul, és megromlik (egyébként pontosan ugyanez történik a krumplival is). Ráadásul az egész hűtő áthatóan hagymaszagú lesz tőle, ami szintén nem kellemes.

Hűtés helyett inkább tartsd a hagymát hűvös, száraz helyen. A legjobb neki a 10 fok körüli hőmérséklet, de a kamra, pince hűvöse is jó, sőt, akár még szobahőmérsékleten is kitart egy-két hétig. Ne tedd nylonzacskóba, levegőre van szüksége, és különítsd el a krumplitól is, mert a krumpli héjára nedvesség ülhet ki, ami megrohasztja a hagymát. Itt nézd meg, hogy tarthatod akár fél évig is frissen a hagymafejeket! Az egyetlen hagymaféle, amelyet nyugodtan betehetsz a hűtőbe, az az újhagyma, amelynek nagyobb a víztartalma, így hűtést igényel.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.