"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2015.09.11.

Bögrés ebéd! Pár perc és már ehetsz is!

Kiborít, hogy nem tudsz ebédelni? Nem csodáljuk! De ne koplalj semmiképp! Ha nincs más megoldás, készíts 3X2 perc alatt bögrés ebédet magadnak. Csak lesnek majd a kollégák!

Ha folyton szaladsz és semmire sincs időd, ezt a villámebédet neked találták ki! Nem kell leugranod az étkezdébe, nem kell rendeléssel bajlódnod. Vidd magaddal otthonról azt a néhány hozzávalót, ami a bögrés ebédhez kell (a két legfontosabb: száraztészta vagy rizs, illetve reszelt sajt), és pikk-pakk elkészítheted magadnak mikróban! Garantáltan friss, forró és finom lesz az ebéded, ráadásul mindig tudni fogod, mit eszel meg! 

Jól jön akkor is az ötlet, ha egymagad vagy és egy főre nincs kedved főzni.

 

Sajtos tészta bögrében

Hozzávalók:

1/3 bögre száraztészta (szarvacska, penne, fusilli)

½ bögre víz

¼ bögre tej

½ bögre reszelt sajt

Így készítsd:

Tedd a tésztát a bögrébe, öntsd rá a vizet. Tedd 2 percre a mikróba, a legmagasabb fokozaton.

Vedd ki a bögrét, keverd össze a félkész kaját, és rakd vissza még 2 percre a mikróba. Ha szükséges, még egyszer ismételd meg a kört. Akkor lesz jó, ha a tészta teljesen felszívta a vizet és megpuhult.

Ekkor keverd hozzá a tejet és a sajtot. Újabb 1 percre tedd vissza a tésztát a mikróba.
 

Sajtos brokkolis tészta bögrében

A fönti receptet használd, de utolsó körben ezt is add hozzá bögréd tartalmához:

2 darab apróra vágott brokkoli

1 cikk zúzott fokhagyma

 

Kolbászos-sajtos tészta bögrében

Ha spagettiből készítenéd, mindenképp törd össze a hosszú szálakat. Használd az alapreceptet, de az utolsó mikrózási körben ezt is add hozzá bögréd tartalmához:

2 ek. egész apróra vágott szárazkolbász

1 tk. reszelt sajt

 

Bögrés rizottó

(Alaprecept)

Hozzávalók:

1/2 tk. vaj

1 ek. finomra vágott hagyma

1 cikk fokhagyma, összezúzva

1/3 bögre rizs

1/2 bögre víz

1 csipet só, bors

Így készítsd:

Ez az összeállítás képezi minden bögrés rizottó alapját. A lényeg ugyanaz, mint a tészta esetében (lásd fönt): 2-3 X 2 perces menetekben meg kell mikrózni az alapot, hogy megpuhuljon a rizs. Minden kör után jól keverd át az ételt, hogy a szemek egyenletesen szívhassák be a nedvességet.

Az utolsó mikrózási kör előtt kell beletenned az egyéb ízesítőket a rizottóba.

 

Gombás rizottó:

Ezt add a 2. vagy 3. kör után az alaprecepthez:

3 csiperkegomba, apróra vágva

1 ek. reszelt sajt (lehetőleg parmezán)

½ mk. kakukkfű

Szalonnás-káposztás gombás rizottó

Ezt add a 2. vagy 3. kör után az alaprecepthez:

1 ek. pirított bacon

1 marék apróra vágott kelkáposztalevél

1 marék apróra vágott gomba

1 ek. reszelt sajt (lehetőleg parmezán)

még egy kis bors

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek