tóth gabi
Kiborít, hogy nem tudsz ebédelni? Nem csodáljuk! De ne koplalj semmiképp! Ha nincs más megoldás, készíts 3X2 perc alatt bögrés ebédet magadnak. Csak lesnek majd a kollégák!
Ha folyton szaladsz és semmire sincs időd, ezt a villámebédet neked találták ki! Nem kell leugranod az étkezdébe, nem kell rendeléssel bajlódnod. Vidd magaddal otthonról azt a néhány hozzávalót, ami a bögrés ebédhez kell (a két legfontosabb: száraztészta vagy rizs, illetve reszelt sajt), és pikk-pakk elkészítheted magadnak mikróban! Garantáltan friss, forró és finom lesz az ebéded, ráadásul mindig tudni fogod, mit eszel meg!
Jól jön akkor is az ötlet, ha egymagad vagy és egy főre nincs kedved főzni.
Hozzávalók:
1/3 bögre száraztészta (szarvacska, penne, fusilli)
½ bögre víz
¼ bögre tej
½ bögre reszelt sajt
Így készítsd:
Tedd a tésztát a bögrébe, öntsd rá a vizet. Tedd 2 percre a mikróba, a legmagasabb fokozaton.
Vedd ki a bögrét, keverd össze a félkész kaját, és rakd vissza még 2 percre a mikróba. Ha szükséges, még egyszer ismételd meg a kört. Akkor lesz jó, ha a tészta teljesen felszívta a vizet és megpuhult.
Ekkor keverd hozzá a tejet és a sajtot. Újabb 1 percre tedd vissza a tésztát a mikróba.
A fönti receptet használd, de utolsó körben ezt is add hozzá bögréd tartalmához:
2 darab apróra vágott brokkoli
1 cikk zúzott fokhagyma
Ha spagettiből készítenéd, mindenképp törd össze a hosszú szálakat. Használd az alapreceptet, de az utolsó mikrózási körben ezt is add hozzá bögréd tartalmához:
2 ek. egész apróra vágott szárazkolbász
1 tk. reszelt sajt
(Alaprecept)
Hozzávalók:
1/2 tk. vaj
1 ek. finomra vágott hagyma
1 cikk fokhagyma, összezúzva
1/3 bögre rizs
1/2 bögre víz
1 csipet só, bors
Így készítsd:
Ez az összeállítás képezi minden bögrés rizottó alapját. A lényeg ugyanaz, mint a tészta esetében (lásd fönt): 2-3 X 2 perces menetekben meg kell mikrózni az alapot, hogy megpuhuljon a rizs. Minden kör után jól keverd át az ételt, hogy a szemek egyenletesen szívhassák be a nedvességet.
Az utolsó mikrózási kör előtt kell beletenned az egyéb ízesítőket a rizottóba.
Ezt add a 2. vagy 3. kör után az alaprecepthez:
3 csiperkegomba, apróra vágva
1 ek. reszelt sajt (lehetőleg parmezán)
½ mk. kakukkfű
Ezt add a 2. vagy 3. kör után az alaprecepthez:
1 ek. pirított bacon
1 marék apróra vágott kelkáposztalevél
1 marék apróra vágott gomba
1 ek. reszelt sajt (lehetőleg parmezán)
még egy kis bors