tóth gabi
Tökéletes kánikulával búcsúzik a nyár, most még minden adott a kovászoláshoz! Hajrá, tömd meg az uborkás üveget, a végén elképesztõ egészséges leved lesz!
Ebben a nyár végi jó időben jön az utolsó kovászos uborka hullám! Ahogy közelít az ősz, egyre nagyobb becsben tartjuk az efféle ínyencségeket, felértékelődik a kovászos uborka leve is!
Imádjuk különlegesen üdítő, savanykás ízét, finom és egészséges is!
Hogy miért? A kovászos uborka erjesztése során olyan jótékony baktériumok szaporodnak el a lében, amelyek segítik az emésztőrendszer működését, valamint megóvnak a kórokozóktól. A koviubilé tartalmaz B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és tejsavat. Ezek teszik egészségessé a gyomrot, tisztítják és gondoskodnak a normális bélflóráról. Ejha! És ez még nem minden!
Megakadályozza a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, így segíti az emésztést. A koviubilé természetes probiotikumként működik, így járul hozzá a szervezeted megfelelő működéséhez. A kovászos lét öntheted savanykás levesekhez, de magából a kovászos uborkából is készíthetsz levest.
A kivételes tehetségű ókori orvos, Hippokratész meggyőződéssel hitte, hogy az egészség a táplálkozással, az emésztéssel szorosan összefügg.
Igen! Nem elhanyagolható, hogy kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra, a gyomorfekélyre, az agyműködésre és a hangulatunkra, valamint a legújabb kutatások alapján még a diabéteszre is! Bevetheted másnaposság ellen is. Különlegessége még, hogy teljesen biztonságosan fogyaszthatod, hiszen túladagolása lehetetlen.
Minden diétázó álma! Nem okoz hiányállapotot, feltölt, tisztít, egyensúlyban tart, és persze nem utolsó sorban gyakorlatilag nulla a kalóriatartalma, hiszen az elkészítéshez szükséges szénhidrátot felemészti maga az erjedés folyamata.
Mivel igen erős a tisztító hatása, rendszeres fogyasztásakor nemcsak belül fogod észrevenni a változásokat. Energikusabb, karcsúbb, és kiegyensúlyozottabb leszel, és a bőröd is megváltozik. Ragyogóbb leszel, mint valaha.