tóth gabi
A limonádé lényege a hûsítés. Pláne egy ilyen pokoli forró napon. De nagyon nem mindegy, mit teszel bele! Ha cukorral készíted, csak összeragad a szád és még jobban izzadsz. Nemcsak a jégtõl hûsít az italod!
Ebben a tikkasztó hőségen nagyon nem mindegy, hogy mit iszol! Óvakodj a cukros italoktól, mert csak még jobban meleged lesz! A legfinomabb és valóban szomjoltó TOTÁLIS limonádéba csak olyan olyan alkotók kerülnek, amelyek mindegyike külön-külön is a szomjúság ellenében hat. Így együtt pedig tökéletes szomjoltóként működnek!
Citrom és lime: savai és héjának illóolaja hűsít
Menta és citromfű: illóolajaik köztudottan hűs érzetet keltenek
Víz: feltölti a tikkadó szöveteket, sejteket vízzel, helyreállítja a szervezet víz-egyensúlyát, azonnal csökkenti a szomjúságérzetet
Jég: hűti és egészen elolvadásáig hidegen tartja az italt
Dinnye: a legnagyobb víztartalmú gyümölcs, értékes ásványi anyagokkal, melyek az izzadtsággal távozó értékes sókat pótolják
Cukor: nem tegyél bele, nem egészséges és csak növeli a hőségérzetet! Ha mindenképpen igényled az édes ízt, édesítőt használj!
Hozzávalók:
1/2 mézdinnye
1/2 sárgadinnye
1 nagy szelet görögdinnye
2 citrom
1 lime
1/2 tk Update1 Zero
friss menta- vagy citromfű levelek
Így készítsd:
Karalábévájóval vágj ki annyi gömböt a dinnyékből, amennyit csak lehet. A dinnyegömböket illetve a felkarikázott lime-ot tedd egy öblös kancsóba, erre öntsd a citromos-édesítős alaplimonádét. Mentalevelekkel, rengeteg jéggel kínáld!