RETRO RÁDIÓ

Tortaforradalom! Csokitorta cukkiniből

Tortaforradalom! Csokitorta cukkiniből
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 08. 04. 09:30

Totálisan új dimenzióba kerül a csokitorta ezzel az egyszerû trükkel! Reszelj a tésztájába cukkinit és megtörténik a varázslat! Kevesebb lisztet használsz így, a piskóta pedig álomkönnyû lesz. És 3 nap után sem szárad ki!

Ugye, sosem gondoltad volna, hogy egyszer süteményhez használod majd a cukkinit! De miért is ne csempészhetnéd bele? Ez a zöldség teljesen semleges ízű, könnyű és egészséges. Pár éve még panírozva vagy párolt köretként találkoztál vele, de itt az ideje, hogy ezentúl másként tekints rá!

Most megmutatjuk, hogyan készíts csoda finom csokitortát belőle. Muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 3/4 csésze cukor (vagy 3 ek. nyírfacukor)
  • 3 tojás
  • 2 csésze cukkini, lereszelve
  • 1 dl kókuszolaj vagy 10 dkg vaj
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 ek keserű kakaópor (cukormentes!)
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • Így készítsd:

  • A cukkinit reszeld le, a sütőt kapcsold be 170 fokra.
  • Keverd ki a tojássárgákat, a cukrot, a csipet sót és a langyos vajat. Akkor jó, ha kicsit habosodik. 
  • Dolgozd el ebben a tojásos alapban a kakaóport, a vaníliát és a sütőport, eléggé sűrű masszát kapsz.
  • Verd fel a tojások fehérjét, majd a habot a liszttel felváltva apránként keverd a masszába. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, natúr joghurtot keverhetsz hozzá, akár 4-5 kanállal is, de ez opcionális.
  • Legvégül a reszelt cukkinit is forgasd bele a tésztába.
  • A csokis masszát simítsd bele egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt formába. Ha szilikonos sütiformád van, az még jobb! 170 fokon, körülbelül 35-40 perc alatt süsd készre.
  • Ha kapcsos sütőformát használtál, gyönyörű cukkinis csokitortád lehet!

    Csokikrém:

  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek. kristálycukor
  • 5 ek. porcukor
  • 1 vaniliás cukor
  • 3 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • Így készítsd:

    1.  A 2 tojás sárgáját és a 3 evőkanál cukrot keverd habosra, add hozzá a tejet, kisebb adagonként szitáld bele a kakaóport és a lisztet.

    3. Lassú tűzön főzd sűrűre a keveréket, folyamatosan kevergetés mellett. Az elkészült masszát hűtsd le és kézi habverővel időnként keverd át.

    4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a csokis masszát, és elektromos habverővel dolgozd össze.

    FONTOS! Jól hűtsd ki, mielőtt felhasználod!

    Egy réteg csokikrémet kenj belülre, egyet pedig a torta tetejére. Esetleg szórj rá egy kis diót, de nem kell továbbragozni.

    Ha koszorúformában sütötted, öntsd nyakon sűrű csokimázzal!

    Csokimáz:

  • 20 dkg porcukor (édesítőszer)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • diónyi nagyságú vaj (kókoszolaj)
  • 3,5 evőkanál forró víz
  • Elkészítése gyakorlatilag annyi, hogy a hozzávalókat simára elkeverd, és máris vonhatod be vele a süteményed. Ám ha van még egy kis időd, forrald fel, úgy teljesen sima lesz. De csak visszahűtve tedd a sütire.

    Ha tepsiben sütötted, akkor kockákra vágva tálald.

    Gyümölccsel is finom! De tejszínhab, esetleg vaníliasodó is illik hozzá.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.