Létrehozva: 2015.08.10.

Kukorica-mánia! Főzzünk indiánul!

Imádod a kukoricát? Most figyelj, szuper recepteket mutatunk, hogy ne csak a szokásos fõtt változatot kínáld a családnak. Az indiánok szent eledele új köntösben: egyszerû és finom receptek!

Itt a szezonja a kukoricának, készíts mennyei ételeket! Ne ragadj le az egyszerű, szokványos recepteknél, újíts be és varázsold el a családot! Vacsora közben a nappaliból egyszerre a Maccu Picchun érezhetitek magatokat.

Kukorica-történelem

Amerika legősibb haszonnövénye a kukorica. Az indiánok már több mint 6 ezer éve ismerik. Az indián asszonyok számos ízletes ételt készítettek belőle.

Az északi prérin élők famozsarakban zúzták össze a kukoricaszemeket, az így kapott liszthez húst és zöldséget kevertek, és finom levest főztek.

A délnyugaton élő hopik kőlapokon zúzták össze a kukoricamagvakat, majd forró köveken hajszálvékony lepényt sütöttek belőle. Hozzá babot, hagymát, tököt, valamint antilop-, nyúl- és birkahúst ettek.

Mi most a magyar gyomornak is kellemes indiánkajákat mutatjuk!

1. Kukoricalepény

Hozzávalók:

  • 3-4 cső kukorica

  • 3 tojás

  • 2 db közepes méretű burgonya

  • 15 dkg liszt

  • cayenne bors (őrölt chili)

  • őrölt feketebors

  • 1 szál újhagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • olaj

    Így készítsd:

    Főzd meg a kukoricát, csepegtesd le és vágd le a szemeket. Pucold meg a krumplit, majd reszeld le. Add hozzá az egészet a kukoricához a fokhagymával, a tojással, az apróra vágott újhagymával együtt. Végül fűszerezd, sózd, majd keverd bele a lisztet. Kevés olajon süsd ki, evőkanálnyi adagokban.

    2. Baconbe csavart kukorica

    Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica

  • 2 evőkanál mustár

  • 16 szelet bacon

    Elkészítés: Főzd a kukoricát 10-15 percig. Csepegtesd le, kend meg a baconszeleteket mustárral, majd tekerd mindet a kukorica köré. Az előkészített csöveket csavard alufóliába, és süsd meg sütőben vagy grillrácson.

    3. Mennyei zöldségtaco

    Hozzávalók:

  • 2-3 cső kukorica

  • saláta vagy zsenge fejes káposzta

  • paradicsom

  • lila hagyma

  • avokádó

  • olívaolaj

  • bors

    Így készítsd:

    Mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket. A többi hozzávalót vágd apró darabokra, öntsd le olívaolajjal, sózd-borsozd és keverd össze, mint egy salátát. Pirított bacont vagy csirkemellet is adhatsz hozzá.  Ebből a mixből kanalazz a levélkelyhekbe.

    4. Kukoricás saláta

    Hozzávalók:

  • 2-3 cső kukorica

  • egy nagy marék áfonya

  • jégcsapretek

  • saláta

  • citrom

  • hagyma

  • olívaolaj

  • bors

    Így készítsd:

    Főzd meg a kukoricát, majd fejtsd le a szemeket. Vágd fel a hozzávalókat és tedd egy tálba. Keverd össze az olívaolajat a sóval és a borssal, majd facsard rá egy citrom levét. A végén az öntetet keverd bele a salátába.

    5. Kukoricás saslik

    Hozzávalók:

  • kukorica

  • virsli

  • cukkini

  • hagyma

    Így készítsd:

    Vágd fel a hozzávalókat nagyobb darabokra, majd húzd fel őket egy hurkapálcikára. Forgasd meg egy kicsit olívaolajban, majd fűszerezd ízlés szerint. Végül alaposan süsd meg a grillrácson! Kevés chili igen jót tesz neki!

    6. Kukoricagombóc

    Hozzávalók:

  • 3 tojás

  • 60 dkg burgonya

  • kukoricaliszt

  • szilva

  • tejföl

  • cukor

    Elkészítés: A krumplit főzd meg, törd össze. A tojásokat és a cukrot keverd bele, majd annyi kukoricalisztet, hogy jól kezelhető, majdnem kemény tésztát kapj. Vizes kézzel gyúrj kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe szilvát teszel. A gombócokat lobogó vízben főzd ki.  Cukros tejföllel vagy vaníliás öntettel tálald.

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek