tóth gabi
Imádod a kukoricát? Most figyelj, szuper recepteket mutatunk, hogy ne csak a szokásos fõtt változatot kínáld a családnak. Az indiánok szent eledele új köntösben: egyszerû és finom receptek!
Itt a szezonja a kukoricának, készíts mennyei ételeket! Ne ragadj le az egyszerű, szokványos recepteknél, újíts be és varázsold el a családot! Vacsora közben a nappaliból egyszerre a Maccu Picchun érezhetitek magatokat.
Amerika legősibb haszonnövénye a kukorica. Az indiánok már több mint 6 ezer éve ismerik. Az indián asszonyok számos ízletes ételt készítettek belőle.
Az északi prérin élők famozsarakban zúzták össze a kukoricaszemeket, az így kapott liszthez húst és zöldséget kevertek, és finom levest főztek.
A délnyugaton élő hopik kőlapokon zúzták össze a kukoricamagvakat, majd forró köveken hajszálvékony lepényt sütöttek belőle. Hozzá babot, hagymát, tököt, valamint antilop-, nyúl- és birkahúst ettek.
Mi most a magyar gyomornak is kellemes indiánkajákat mutatjuk!
Hozzávalók:
3-4 cső kukorica
3 tojás
2 db közepes méretű burgonya
15 dkg liszt
cayenne bors (őrölt chili)
őrölt feketebors
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só
olaj
Így készítsd:
Főzd meg a kukoricát, csepegtesd le és vágd le a szemeket. Pucold meg a krumplit, majd reszeld le. Add hozzá az egészet a kukoricához a fokhagymával, a tojással, az apróra vágott újhagymával együtt. Végül fűszerezd, sózd, majd keverd bele a lisztet. Kevés olajon süsd ki, evőkanálnyi adagokban.
Hozzávalók:
4 cső kukorica
2 evőkanál mustár
16 szelet bacon
Elkészítés: Főzd a kukoricát 10-15 percig. Csepegtesd le, kend meg a baconszeleteket mustárral, majd tekerd mindet a kukorica köré. Az előkészített csöveket csavard alufóliába, és süsd meg sütőben vagy grillrácson.
Hozzávalók:
2-3 cső kukorica
saláta vagy zsenge fejes káposzta
paradicsom
lila hagyma
avokádó
olívaolaj
só
bors
Így készítsd:
Mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket. A többi hozzávalót vágd apró darabokra, öntsd le olívaolajjal, sózd-borsozd és keverd össze, mint egy salátát. Pirított bacont vagy csirkemellet is adhatsz hozzá. Ebből a mixből kanalazz a levélkelyhekbe.
Hozzávalók:
2-3 cső kukorica
egy nagy marék áfonya
jégcsapretek
saláta
citrom
hagyma
olívaolaj
só
bors
Így készítsd:
Főzd meg a kukoricát, majd fejtsd le a szemeket. Vágd fel a hozzávalókat és tedd egy tálba. Keverd össze az olívaolajat a sóval és a borssal, majd facsard rá egy citrom levét. A végén az öntetet keverd bele a salátába.
Hozzávalók:
kukorica
virsli
cukkini
hagyma
Így készítsd:
Vágd fel a hozzávalókat nagyobb darabokra, majd húzd fel őket egy hurkapálcikára. Forgasd meg egy kicsit olívaolajban, majd fűszerezd ízlés szerint. Végül alaposan süsd meg a grillrácson! Kevés chili igen jót tesz neki!
Hozzávalók:
3 tojás
60 dkg burgonya
kukoricaliszt
szilva
tejföl
cukor
Elkészítés: A krumplit főzd meg, törd össze. A tojásokat és a cukrot keverd bele, majd annyi kukoricalisztet, hogy jól kezelhető, majdnem kemény tésztát kapj. Vizes kézzel gyúrj kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe szilvát teszel. A gombócokat lobogó vízben főzd ki. Cukros tejföllel vagy vaníliás öntettel tálald.