RETRO RÁDIÓ

Kukorica-mánia! Főzzünk indiánul!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 08. 10. 16:45

Imádod a kukoricát? Most figyelj, szuper recepteket mutatunk, hogy ne csak a szokásos fõtt változatot kínáld a családnak. Az indiánok szent eledele új köntösben: egyszerû és finom receptek!

Itt a szezonja a kukoricának, készíts mennyei ételeket! Ne ragadj le az egyszerű, szokványos recepteknél, újíts be és varázsold el a családot! Vacsora közben a nappaliból egyszerre a Maccu Picchun érezhetitek magatokat.

Kukorica-történelem

Amerika legősibb haszonnövénye a kukorica. Az indiánok már több mint 6 ezer éve ismerik. Az indián asszonyok számos ízletes ételt készítettek belőle.

Az északi prérin élők famozsarakban zúzták össze a kukoricaszemeket, az így kapott liszthez húst és zöldséget kevertek, és finom levest főztek.

A délnyugaton élő hopik kőlapokon zúzták össze a kukoricamagvakat, majd forró köveken hajszálvékony lepényt sütöttek belőle. Hozzá babot, hagymát, tököt, valamint antilop-, nyúl- és birkahúst ettek.

Mi most a magyar gyomornak is kellemes indiánkajákat mutatjuk!

1. Kukoricalepény

Hozzávalók:

  • 3-4 cső kukorica

  • 3 tojás

  • 2 db közepes méretű burgonya

  • 15 dkg liszt

  • cayenne bors (őrölt chili)

  • őrölt feketebors

  • 1 szál újhagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • olaj

    Így készítsd:

    Főzd meg a kukoricát, csepegtesd le és vágd le a szemeket. Pucold meg a krumplit, majd reszeld le. Add hozzá az egészet a kukoricához a fokhagymával, a tojással, az apróra vágott újhagymával együtt. Végül fűszerezd, sózd, majd keverd bele a lisztet. Kevés olajon süsd ki, evőkanálnyi adagokban.

    2. Baconbe csavart kukorica

    Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica

  • 2 evőkanál mustár

  • 16 szelet bacon

    Elkészítés: Főzd a kukoricát 10-15 percig. Csepegtesd le, kend meg a baconszeleteket mustárral, majd tekerd mindet a kukorica köré. Az előkészített csöveket csavard alufóliába, és süsd meg sütőben vagy grillrácson.

    3. Mennyei zöldségtaco

    Hozzávalók:

  • 2-3 cső kukorica

  • saláta vagy zsenge fejes káposzta

  • paradicsom

  • lila hagyma

  • avokádó

  • olívaolaj

  • bors

    Így készítsd:

    Mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket. A többi hozzávalót vágd apró darabokra, öntsd le olívaolajjal, sózd-borsozd és keverd össze, mint egy salátát. Pirított bacont vagy csirkemellet is adhatsz hozzá.  Ebből a mixből kanalazz a levélkelyhekbe.

    4. Kukoricás saláta

    Hozzávalók:

  • 2-3 cső kukorica

  • egy nagy marék áfonya

  • jégcsapretek

  • saláta

  • citrom

  • hagyma

  • olívaolaj

  • bors

    Így készítsd:

    Főzd meg a kukoricát, majd fejtsd le a szemeket. Vágd fel a hozzávalókat és tedd egy tálba. Keverd össze az olívaolajat a sóval és a borssal, majd facsard rá egy citrom levét. A végén az öntetet keverd bele a salátába.

    5. Kukoricás saslik

    Hozzávalók:

  • kukorica

  • virsli

  • cukkini

  • hagyma

    Így készítsd:

    Vágd fel a hozzávalókat nagyobb darabokra, majd húzd fel őket egy hurkapálcikára. Forgasd meg egy kicsit olívaolajban, majd fűszerezd ízlés szerint. Végül alaposan süsd meg a grillrácson! Kevés chili igen jót tesz neki!

    6. Kukoricagombóc

    Hozzávalók:

  • 3 tojás

  • 60 dkg burgonya

  • kukoricaliszt

  • szilva

  • tejföl

  • cukor

    Elkészítés: A krumplit főzd meg, törd össze. A tojásokat és a cukrot keverd bele, majd annyi kukoricalisztet, hogy jól kezelhető, majdnem kemény tésztát kapj. Vizes kézzel gyúrj kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe szilvát teszel. A gombócokat lobogó vízben főzd ki.  Cukros tejföllel vagy vaníliás öntettel tálald.

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.