
Almarózsa: a nyár utolsó nagy durranása!
A legeslegszebb, nyári almából készült sütemény nem más, mint az almarózsa. Persze õsszel és télen is elõrukkolhatsz vele. A lényeg, hogy piros héjú és savanykás almából készítsd!
![]()
Hozzávalók:
Így készítsd:
Vágd az almát leheletvékony szeletekre, legkönnyebb uborka szeletelővel.
![]()
Tölts egy tálba vizet, tedd bele a vízbe az almaszeleteket, facsard rá a citrom levét, majd tedd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe.
![]()
A megpuhult almaszeleteket csepegtesd le.
Kisebb tálkában kevés vízzel hígíts fel 1-2 ek. sárgabarack lekvárt. Ezt is megmikrózhatod.
A tésztát ízlésed szerint nyújtsd ki, vágj belőle csíkokat.
A csíkok felületét kend át a híg lekvárral, erre sorakoztasd szép rendben az almaszeleteket úgy, hogy a piros héjával kiadja a majd a rózsa mintáját.
![]()
Szórd meg fahéjjal az almaszeletek tetejét, majd a tésztacsík szabadon maradt részét hajtsd rá az almára.
Tekerd fel az így kapott almával töltött tésztacsíkot, végeredményképpen csodás rózsa formát kapsz.
![]()
Mindegyik almarózsát tedd muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe, és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe! 30-35 perc alatt pompás süteményeid lesznek!
Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat. Amilyen gyönyörű és finom ez a süti, épp olyan egyszerű elkészíteni!
Almarózsával tortát is díszíthetsz, nézd!
![]()
Hasonló elv alapján készül, mint a kis fönti almarózsasüti, csak ezúttal tészta nélkül kell fölcsavarnod a megpuhított almaszeleteket! Ha belevágsz egy ilyen tortába, először mindig készítsd elő a tortalapot! Abba kell ugyanis belenyomkodnod az almarózsákat. Ez a művelet igényel némi kézügyességet, de menni fog!
![]()
A felcsavart almát a tenyereddel kell összefognod, míg a helyére nem kerül. A sűrű krémbe jól nyomkodd bele, hogy ne ugorjon szét!
![]()
Csodálatos a végeredmény!
![]()
A nyári almával szinte egy időben érik a szilva is, melyből szintén fantasztikus sütiket készíthetsz!






