RETRO RÁDIÓ

Almarózsa: a nyár utolsó nagy durranása!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 08. 30. 19:05

A legeslegszebb, nyári almából készült sütemény nem más, mint az almarózsa. Persze õsszel és télen is elõrukkolhatsz vele. A lényeg, hogy piros héjú és savanykás almából készítsd!

Hozzávalók:

  • 1 cs. készen kapható süteménytészta, akár leveles
  • 2 db piros héjú alma
  • 2 ek. sárgabarack lekvár (eper vagy szilva is tökéletes)
  • 1 citrom
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 ek. vaj
  • 1 tk. porcukor
  • Így készítsd:

    Vágd az almát leheletvékony szeletekre, legkönnyebb uborka szeletelővel.

    Tölts egy tálba vizet,  tedd bele a vízbe az almaszeleteket, facsard rá a citrom levét, majd tedd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe.

    A megpuhult almaszeleteket csepegtesd le.

    Kisebb tálkában kevés vízzel hígíts fel 1-2 ek. sárgabarack lekvárt. Ezt is megmikrózhatod.

    A tésztát ízlésed szerint nyújtsd ki, vágj belőle csíkokat.

    A csíkok felületét kend át a híg lekvárral, erre sorakoztasd szép rendben az almaszeleteket úgy, hogy a piros héjával kiadja a majd a rózsa mintáját.

    Szórd meg fahéjjal az almaszeletek tetejét, majd a tésztacsík szabadon maradt részét hajtsd rá az almára.

    Tekerd fel az így kapott almával töltött tésztacsíkot, végeredményképpen csodás rózsa formát kapsz.

    Mindegyik almarózsát tedd muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe, és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe! 30-35 perc alatt pompás süteményeid lesznek!

    Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat. Amilyen gyönyörű és finom ez a süti, épp olyan egyszerű elkészíteni!

     

    Almarózsával tortát is díszíthetsz, nézd!

    Hasonló elv alapján készül, mint a kis fönti almarózsasüti, csak ezúttal tészta nélkül kell fölcsavarnod a megpuhított almaszeleteket! Ha belevágsz egy ilyen tortába, először mindig készítsd elő a tortalapot! Abba kell ugyanis belenyomkodnod az almarózsákat. Ez a művelet igényel némi kézügyességet, de menni fog!

    A felcsavart almát a tenyereddel kell összefognod, míg a helyére nem kerül. A sűrű krémbe jól nyomkodd bele, hogy ne ugorjon szét!

    Csodálatos a végeredmény!

    A nyári almával szinte egy időben  érik a szilva is, melyből szintén fantasztikus sütiket készíthetsz!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.