tóth gabi
Nem akarsz órákig állni a konyhába, de vasárnapra szeretnél mégis valami káprázatosat készíteni? Akkor most mutatunk egy szuper könnyû olasz receptet. Ebbõl biztosan kétszer szed majd mindenki.
A tésztát mindenki szereti és neked sem kell órákig a konyhában állnod, mert ez a laktató finomság pillanatok alatt elkészíthető.
Nem kell hozzá más csak egy csomag rigatoni, darált hús, foghagyma, paradicsom és sajt.
Egy nagy lábosban forralj vizet, majd tedd bele a csomag rigatonit. Főzd meg a tésztát, majd öblítsd le hideg vízzel és tedd egy tálkába.
Ezután vegyél egy serpenyőt és egy kis olajon pirítsd meg a darált húst, tegyél hozzá két gerezd foghagymát és apróra vágott, konzerv, hámozott paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezd!
Ezután már csak a torta megformálása van hátra.
A félretett tésztára szórj sajtot és jól keverd el a tésztával.
Vegyél elő egy tortaformát, szív alakúval például biztos sikert aratsz.
A tortaformába helyezd el a tésztát úgy, hogy a szálak függőlegesen álljanak. Most már érted, miért kellett a tortához a rigatoni tészta?
Ha jó szorosan elrendezted őket, akkor a paradicsomot szószt öntsd a tetejére.
Végül szórd meg sajttal és 200 fokon 15-20 perc alatt süssed készre.
Ha nem riadsz vissza a különleges ízektől próbálkozhatsz a tésztatorta bizarr változataival is. Készíthetsz így édes tortát is. Citromos- mandulás tésztatortát, de a meggyes- mákos tortát is imádni fogják. Az édes tortákhoz használhatsz már másfajta tésztát is.