Létrehozva: 2015.08.02.

A legjobb vasárnapi ebéd: tésztatorta a pasik és a gyerekek kedvence

Nem akarsz órákig állni a konyhába, de vasárnapra szeretnél mégis valami káprázatosat készíteni? Akkor most mutatunk egy szuper könnyû olasz receptet. Ebbõl biztosan kétszer szed majd mindenki.

A tésztát mindenki szereti és neked sem kell órákig a konyhában állnod, mert ez a laktató finomság pillanatok alatt elkészíthető.

Nem kell hozzá más csak egy csomag rigatoni, darált hús, foghagyma, paradicsom és sajt.

Így készítsd:

Egy nagy lábosban forralj vizet, majd tedd bele a csomag rigatonit. Főzd meg a tésztát, majd öblítsd le hideg vízzel és tedd egy tálkába.

Ezután vegyél egy serpenyőt és egy kis olajon pirítsd meg a darált húst, tegyél hozzá két gerezd foghagymát és apróra vágott, konzerv, hámozott paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezd!

Ezután már csak a torta megformálása van hátra.

A félretett tésztára szórj sajtot és jól keverd el a tésztával.

Vegyél elő egy tortaformát, szív alakúval például biztos sikert aratsz.

A tortaformába helyezd el a tésztát úgy, hogy a szálak függőlegesen álljanak. Most már érted, miért kellett a tortához a rigatoni tészta?

Ha jó szorosan elrendezted őket, akkor a paradicsomot szószt öntsd a tetejére.

Végül szórd meg sajttal és 200 fokon 15-20 perc alatt süssed készre.

Bátrabbaknak

Ha nem riadsz vissza a különleges ízektől próbálkozhatsz a tésztatorta bizarr változataival is. Készíthetsz így édes tortát is. Citromos- mandulás tésztatortát, de a meggyes- mákos tortát is imádni fogják. Az édes tortákhoz használhatsz már másfajta tésztát is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek