tóth gabi
Ezt ne hagyd ki! A legfinomabb amit padlizsánból el lehet képzelni, az a töltött tekercs. Elkészíteni egyszerû, és bármennyit ehetsz belõle! Igazi, hûsítõ nyári finomság, annyiféle változatban, ahányat csak szeretnél!
Sokan még mindig nem ismerik eléggé és nem használják ez a csodálatos és nagyon sokoldalú zöldséget. Pedig annyiféle finomság készíthető padlizsánból, hogy csak na! A padlizsánkrém megér majd egy külön misét, de itt a %RIPOST%-on most a padlizsántekercs ideje jött el.
Tudni kell a padlizsánról, hogy rengeteg vizet tartalmaz, nyersen törik a húsa. Ám ha sütéssel -grillezéssel kicsalogatod belőle a nedvességet, máris engedelmesen viselkedik a padlizsán. Hajtogathatod, tekerheted, csavarhatod, és főleg: finomságokkal töltheted meg!
Hozzávalók
4 padlizsán, lehet több is (akkor tudsz vele könnyen dolgozni, ha kevésbé ducik, a hosszúkás fazonokból egyenletesebb tekercseket készíthetsz)
35 dkg túró
10 dkg juhtúró
2e ek tejföl
2 cikk fokhagyma
só, őrölt bors
8-10 bazsalikomlevél
pár csepp olíva
Így készítsd:
Készíthetsz reszelt réklás-répás-aprómagos (szezám vagy quinoa) tekercset, ebbe fűszerezésként citrom, fokhagyma és rengeteg petrezselyem való. A fokhagyma a padlizsán állandó társa, ne hagyd ki semmiből!
Az alábbi videón nyomon követheted a készítés menetét. Az a recept kapros-diós tölteléket használ, ami szintén nagyon finom lehet.
És íme, a kapros-diós változat videója, ezen a készítés menetét is tanulmányozhatod. Jó étvágyat!