5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Csavard fel a padlizsánt, ilyet még nem ettél!

Csavard fel a padlizsánt, ilyet még nem ettél!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 16. 15:19

Ezt ne hagyd ki! A legfinomabb amit padlizsánból el lehet képzelni, az a töltött tekercs. Elkészíteni egyszerû, és bármennyit ehetsz belõle! Igazi, hûsítõ nyári finomság, annyiféle változatban, ahányat csak szeretnél!

Sokan még mindig nem ismerik eléggé és nem használják ez a csodálatos és nagyon sokoldalú zöldséget. Pedig annyiféle finomság készíthető padlizsánból, hogy csak na! A padlizsánkrém megér majd egy külön misét, de itt a %RIPOST%-on most a padlizsántekercs ideje jött el.

Tudni kell a padlizsánról, hogy rengeteg vizet tartalmaz, nyersen törik a húsa. Ám ha sütéssel -grillezéssel kicsalogatod belőle a nedvességet, máris engedelmesen viselkedik a padlizsán. Hajtogathatod, tekerheted, csavarhatod, és főleg: finomságokkal töltheted meg!

Zöldfűszeres túrókrémmel töltött padlizsántekercs

Hozzávalók
4 padlizsán, lehet több is (akkor tudsz vele könnyen dolgozni, ha kevésbé ducik, a hosszúkás fazonokból egyenletesebb tekercseket készíthetsz)

35 dkg túró

10 dkg juhtúró

2e ek tejföl

2 cikk fokhagyma

só, őrölt bors

8-10 bazsalikomlevél

pár csepp olíva

Így készítsd:

  • A túrókrém hozzávalóit keverd össze, ha van otthon pestód, az is mehet bele! Ellenőrizd az ízeket, tedd félre.
  • A padlizsánokat vágd fel hosszában kb. 2 mm vastagságú szeletekre. A szeleteket sózás nélkül pakold fel a grillrácsra (egy bordás serpenyő is tökéletes) és mindkét oldalukat süsd szép pirosra.
  • Kend meg a szeleteket a töltelékkel és csavard fel. Az biztos, hogy rég nem ettél ilyen finomat!
  • Variáld a tölteléket!

    Készíthetsz reszelt réklás-répás-aprómagos (szezám vagy quinoa)   tekercset, ebbe fűszerezésként citrom, fokhagyma és rengeteg petrezselyem való. A fokhagyma a padlizsán állandó társa, ne hagyd ki semmiből!

     

    Az alábbi videón nyomon követheted a készítés menetét. Az a recept kapros-diós tölteléket használ, ami szintén nagyon finom lehet.

    Vagy süsd össze paradicsommal!

     

    És íme, a kapros-diós változat videója, ezen a készítés menetét is tanulmányozhatod. Jó étvágyat!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.