kulcsár edina
Kóstoltad már a málnát és a kókuszt együtt? Ha még nem, próbáld ki ezt a finomságot, és te is rájössz, milyen szuper ez a páros!
Hozzávalók:
10 dkg rizs
1 dobozos kókusztej
2 evőkanál cukor, vagy 1 tk. nyírfacukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg málna
Így készítsd:
A rizst előző este áztasd be kétszeres mennyiségű forró vízbe.
Másnap így, ezzel a vízzel tedd főni a rizst. 5 perc forrás után botmixerrel pépesítsd, de ne teljesen, a rizsszemek egy része maradjon darabos.
Ekkor add hozzá a kókusztejet és kevergetés mellett főzd sűrű masszává. Kb. 8-10 perc alatt lesz jó az állaga, ekkor mehet bele a cukor, a vanília és a citromhéj, keverd össze.
A masszát öntsd tepsibe, hagyd kihűlni, megdermedni. A málnát botmixerrel pépesítsd - nem kell bele cukor! A málnapürét öntsd lapos tálra, óvatosan engedd bele a csinosan felvágott kókuszos rizsszeleteket.
Málnaszemekkel, mentalevelekkel díszítve tálald!
Málnaszezon közepén próbálj ki minél több málnás receptet! De ha sikerülne megfizethető áron málnához jutnod, mindenképp készíts legalább néhány üveg lekvárt! A házi málnalekvárnál finomabb nincs is!